kanystry s benzínem ve sklepě

Vložil dana (bez ověření), 8. Listopad 2018 - 17:26 ::

Dobrý den, měli jsme schůzi SVJ a tam jsme se rozčílili, že ve sklepě si jeden nájemník přechovává kanystry s benzínem. Funkcionáři SVJ s tím odmítají cokoliv dělat, i když JE VELIKÉ RIZIKO POŽÁRU. Jak se můžeme bránit?

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil Pozorovatel, 9. Listopad 2018 - 15:08

    SVJ, tedy výbor s tím nemá nic společného. Je to jeho sklep(vlastnictví bytu), ALE neplní si občanské povinnosti. Napište HZS na kontrolu, dostane pokutu 20 000 Kč na místě a povinnost odklidit kanystr. Když to neudělá, dostane pokutu 250 000 Kč ve správním řízení.

    Vložil VN (bez ověření), 9. Listopad 2018 - 15:54

    oprávnění vůbec vstoupit do bytu či sklepa pokud nehoří ? Pokud bude dotyčný vlastník mít omotaný kolem sklepní kóje černý igelit a nebude možné tam vidět, nemají dle mého názoru hasiči rozbít zámek a vlézt mu tam…

    Vložil Vlastnické hnutí (bez ověření), 9. Listopad 2018 - 17:05

    „Mají hasiči oprávnění vůbec vstoupit do bytu či sklepa pokud nehoří ?“

    Ne.

    Vložil anonymouk (bez ověření), 11. Listopad 2018 - 11:15

    No a co si tak načíst příslušné normy?

    Vložil JaVa, 9. Listopad 2018 - 17:54

    Hasiči samozřejmě mohou vstoupit do bytové jednotky i když v ní zrovna nehoří a to za předpokladu,že jim ten vstup,její majitel, sám umožní.

    To samé by mělo platit i o vstupu do společných částí domu a pozemku,které majitel bytu spoluvlastní.I zde se totiž jedná o ochranu " jeho majetku".

    „Nebavíme se zde, o důvodném podezření z ohrožení obyvatel domu, v případě jakékoliv havárie či živelné pohromy.To se Vás, na povolení k vstupu na Váš majetek, nikdo ze složek ZS, ptát nebude!“

    Hezký zbytek dne.JaVa

    Vložil Andreas (bez ověření), 9. Listopad 2018 - 19:41

    Zdravím Javo, bohužel HZS do prostor s výhradním užíváním (sklepní kóje) bohužel nemají právo vstoupit, pokud se nejedná o odstranění život/majetek ohrožujících stavů…

    Samozřejmě skladování hořlavin ve sklepních je špatně : Vyhláška 246/2001 Sb., § 44, (4) Hořlavé kapaliny nelze ukládat ve společných a ve sklepních prostorách bytových domů36) nebo ubytovacích zařízení s výjimkou hořlavých kapalin potřebných k vytápění těchto objektů v maximálním množství 40 litrů v nerozbitných přenosných obalech pro jeden tepelný spotřebič.

    Vložil Pozorovatel, 9. Listopad 2018 - 18:16

    Oprávnění a pozvání vstoupit není totéž :-) Dotaz byl jsou oprávněni? Ne jsou pozváni?

    Vložil Pozorovatel, 9. Listopad 2018 - 17:06

    HZS má právo provádět připravenost k požární ochraně, tedy únikové cesty atd.To je věc SVJ. U soukromých bytů tedy ani sklepní koje toto nemají, nicméně to má PČR v rámci IZS (a ani to není přesné – viz soudní příkaz k domovní prohlídce), která toto může využít pokud hrozí nebezpečí, to je stejně i když má někdo mnoho koček a hrozí epidemie z výkalu, když se o ně nestará. Ale musí jít o extrémy. Jeden 20l vojenský železný kanystr s benzínem toto nesplnuje. Ovšem, když se něco stane, veškeré škody jdou za původcem škod.

    Vložil VN (bez ověření), 9. Listopad 2018 - 9:59

    ale kde je ta hranice nevím…

    Vložil anonymouk (bez ověření), 8. Listopad 2018 - 17:54

    Jděte za hasičama, oni vám řeknou, kolik tam toho může být, 1 kanystr, nekoušou.

    Vložil Vlastnické hnutí (bez ověření), 8. Listopad 2018 - 18:26

    „nekoušou“

    Pokutujou. Bez varování. Dříve měli povinnost upozornit a pokutovali teprve při neodstranění závady. Dnes mají povinnost pokutovat rovnou. Zdroj: Hasičský záchranný sbor České republiky.

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".