Kdo je vlastníkem dveří garáže?

Vložil Karel (bez ověření), 8. Listopad 2018 - 0:04 ::

Dobrý den, rád bych touto cestou požádal o názor. Snažím se z prohlášení vlastníka pochopit, kdo v našem SVJ vlastní garážová vrata. Jedná se o bytový dům s 24 bytovými a 4 nebytovými jednotkami - garážemi. Garáže mají samostatný vjezd (vrata) z ulice, a ne ze společných prostor. Citace z prohlášení vlastníka.

B. Vymezení jednotek v budově a stanovení spoluvlastnických podílů vlastníků jednotek
(§ 4, odst. 1 a odst. 2 písm. b) a d) zákona)

1. Vlastník budovy tímto prohlášením určuje 28 prostorově vymezených částí budovy za jednotky ve smyslu § 2 písm. h) zákona. Tyto jednotky jsou uvedeny v tabulce v odst. 2 tohoto článku.

2. Určení jednotek, podlahové plochy, umístění a stanovení velikosti spoluvlastnických podílů.

5. Součástí všech jednotek je veškerá vnitřní instalace - potrubní rozvody vody, ústředního topení, plynu, centrálního odsávání, elektroinstalace, STA, atd. Součástí jednotek nejsou svislé rozvody, včetně uzavíracích ventilů.

6. Součástí všech nebytových jednotek - garáží - je elektroinstalace.

7. K vlastnictví každé jednotky dále patří nenosné příčky, vnitřní dveře nacházející se uvnitř jednotky, vnitřní omítky, jakož ï vnitřní strany oken, vnitřní omítky a vstupní dveře do jednotky.

C. Určení společných částí budovy
(§. 4, odst. 2 písm. c) zákona)

1 Společnými částmi budovy jsou zejména:
a) základy včetně izolací, obvodové a nosné zdivo, hlavní stěny
b) střecha
c) svislé a vodorovné konstrukce
d) vchody, lodžie, schodiště, podesty a chodby
e) okna a dveře, vyjma vstupních dveří do bytů a nebytových prostorů a do jejich příslušenství, přímo přestupné ze společných části
f) mandl, 2 sušárny, 2 kočárkárny a kotelna
g) rozvody vody, ústředního topení, kanalizace, elektřiny, plynu, vzduchotechniky, telekomunikací, domovní elektroinstalace(zvonek, elektrický zámek, domácí telefon) a požární rozvody
h) rozvody centrálního odsávání, včetně ventilátorů
i) venkovní schodiště

Všechny tyto společné části mají právo užívat a povinnost podílet se na jejich opravách a údržbě všichni spoluvlastníci z titulu svého spoluvlastnického práva.

Vidím rozpor v následujících bodech:

B7) K vlastnictví každé jednotky dále patří vstupní dveře do jednotky.

a

C1e) Společnými částmi budovy jsou zejména: okna a dveře, vyjma vstupních dveří do bytů a nebytových prostorů a do jejich příslušenství, PŘÍMO PŘÍSTUPNÉ ZE SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ.

Mohli byste mi prosím poradit?

Děkuji

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.