Vložil Jarda_, 18. Říjen 2018 - 8:35

Z fotky ani pohledem prurez vodice nepoznam, tyto nožové pojistky se nevypinaji, ty se musi vytahnout specialnim nastrojem ven a tim zhasne cely barak, na tyhle pojistky laik ani nesmi sahat, muze se vytvorit pri vytrhavani oblouk (eliminovat by to slo, pokud byste povypinal hlavni jistice vsech bytu), je to pomerne nebezpecne a nechte to elektrikari. Prurez vodice PEN (ten vpravo) by mel byt podle stavajicich norem minimalne 10mm2, podivejte se do PP PRE. Ale jen v pripade, ze do toho chcete vrtat, za me dokud to funguje, tak bych to NERESIL. Pokud chcete vyvolat problemy, tak kontaktujte PRE.

Co se tyka nove rozvodnice pro EM, ta muze byt NA OMITKU nebo POD OMITKU. To se musite zeptat toho elektro montera co objednal.

Nicmene pokud nic nebrani urovnani v rozvadeci, tak je za me a za obcana SVJ lepsi urovnat EM a HDO a vejde se do stavajiciho rozvadece novy EM v pohode a nic se nemusi pridavat (nenarusi se vzhled).

Jinak pokud jsem to pochopil, predseda si rozdeluje byt a chce si pripojit nove OM, no tak podle meho nazoru naklady jim vyvolane – nova rozvodnice, by mely jit za nim resp. tim, kdo novou rozvodnici pozaduje. To muze stat nakonec i desetitisice Kc (PRE ro zamitne bude se to muset predelat atp). Pak nam prozradte celkovy ucet za tuto akci (zn: nova rozvodnice zbytecne).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.