Vložil Jarda__ (bez ověření), 9. Říjen 2018 - 18:02

Písemně jste namítla výši svých záloh na plyn (předpokládám kotelnu v majetku SVJ pro TUV a topení) a žádala zdůvodnění a navrhla jste výši záloh na plyn ve výši odpovídající Vaší vyúčtované spotřebě za minulá období (plus odpovídající navýšení ceny na stávající období) a výbor na Váš návrh nereagoval?

V takovém případě bych platil to, co jste si spočítala a co odpovídá Vaši prokazatelné spotřebě za předešlá období. Výbor neuspěje s žalobou na Vaše vadné placení v takovém případě, zejména, pokud Vám neodpověděl a písemně nevysvětlil zjevný rozpor (v mém případě 100% proti skutečnosti) a pokud Vy podáte včas odpor.

Nejste povinna strpět neodůvodněné zálohy s tím, že si někdo „spoří“.

V ostatních záležitostech to je ale složitější, pokud bylo něco dohodnuto o placení do FO, písemně jste vyzvala k doložení takovéhoto usnesení? Že je to pro někoho nevýhodné a pro jiného výhodné, tak to bude vždycky.

U soudu bude zejména důležité, jak kdo komunikoval a jak kdo koho vyzval. Pokud SVJ nesplnilo povinnosti a neumožnilo Vám přezkoumat na základě písemné a prokazatelně podané výzvy, tak u soudu neuspěje anebo jen částečně (nebude mu přiznána náhrada nákladů).

Za každou cenu se snažte (písemně, aby byl důkaz. a opakovaně) dohodnout, to bude pro soud také klíčové…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.