Vložil N. Klainová (bez ověření), 21. Leden 2019 - 21:36

Realitu ovlivní i členové výboru SVJ, když budou chtít.

Nejsem ve výboru, ani našemu SVJ neúčtuji, ale mám to štěstí, že rozumím účetnictví SVJ, takže mí sousedé nikdy nedostali účetní závěrku, aby do ní koukali a nezjistili vůbec nic. Vždycky dostali vysvětleny všechny podstatné položky, tj. hlavně pohledávky a závazky, protože, kolik bylo před půlrokem na Silvestra na běžném účtu nikoho rozumného nemůže zajímat.

Totéž mohou mít vlastníci v jiných SVJ. Ale chce to trochu snahy.

Kapitolu Vypovídací schopnost účetní závěrky obsahovala moje knížka a v podstatě totéž je v příručce Orientace v účetnictví – pro výbor.

Za co se peníze vydaly, mají obsahovat Přehledy pro vlastníky. Včera jsem dala do E-shopku novou verzi, kterou musí pochopit úplně každý. Ráda bych věděla, co ještě mám pro osvětu členů výborů SVJ udělat.

To, že se v SVJ utrácejí miliony a nikdo neví za co a 250 Kč za příručku tady lidi kritizují, je podle mne věc IQ každého jednotlivce.

Klidně uspořádám seminář ve Vsetíně za 1 000 Kč na osobu, čili bezkonkurenčně levný. Ale organizovat jej v žádném případě nebudu.

A pokud si někdo myslí, že je jednoduché účetnictví jednoduché, tak je na velkém omylu. Je jednodušší, ale nevypovídá např. o výsledku hospodaření, nezjistí se z něj náklady a výnosy atd...........

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.