Vložil N. Klainová (bez ověření), 21. Leden 2019 - 11:28

Po půl roce navazuji na svůj slib, že uveřejním odpověď.

Z odboru 28 mi nejdříve neodpověděli, tak jsem ty připomínky ministryni skutečně poslala. Pěkně mi poděkovala a předala je k vyřízení odboru 28 (smajlíka neumím).

Tentokrát odpověděli tradičně, že veřejnost si žádá co největší zjednodušení. Mají to někde takto uloženo a točí to ve všech odpovědích pořád dokola.

Opět jsem ministryni napsala, že s odpovědí nejsem spokojená, že právní úprava, která zjednoduší účetnictví tak, že z něj vlastníci nepoznají ani za jaké závazky ručí, je scestná.

Asi to znovu předala na odbor 28, kde mne vyzvali k veřejné diskusi k právní úpravě účetnictví. Při čtení materiálu k připomínkování jsem se po půl roce dozvěděla, že bude zjednodušené účtování a zkrácené vykazování zrušeno.

Jakými úlevami bude nahrazeno, netuším, ale lobbisté, kteří mají potřebu zakrývat, jak se hospodaří s majetkem vlastníků, si jistě zase něco vymyslí.

Zatím jsou v materiálu, který bylo možné připomínkovat, SVJ mezi nevýznamnými účetními jednotkami, což považuji za drzost, protože ten, kdo to tam dal, považuje za „nevýznamnou“ cca třetinu národa.

Teď záleží na tom, kolika lidem je tohle pojetí SVJ lhostejné. Pokud to nikomu nevadí, budou provedeny úpravy tak, že se bude opět mlžit a skrývat a opět to bude ve „veřejném zájmu“.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.