Vložil Markéta Gr., 25. Červenec 2018 - 10:10

To ne – v předpise je nastaveno všichni jsme si rovni velikostí plochy bytu (nikoliv bytové jednotky vč.příslušenství = sklepy, garáže), tak plaťme stejným dílem příspěvky na správu a tedy i opravy (použila jsem termín záloha). Že pan předseda má k bytu příslušenství dalších XX metrů, oproti ostatním vlastníkům (těch je nadpoloviční většina), čímž má logicky i větší spoluvlastnický podíl na společném majetku, to bohužel zohledněno není. Prohlášení vlastníka, ani stanovy o změně výše příspěvků na správu, než podle spoluvl.podílu nehovoří…

A ANO..je to problém té většiny slepě důvěřivých a naivních Neználků. Ti jsou přesvědčeni, že předseda jedná loajálně (tzn. v zájmu většiny i na úkor zájmů svých). Desátek se dá schovat velmi zručně…správně volenými slovy, lze přesvědčit, že je to vlastně pro většinu velmi výhodné, což se asi v minulosti stalo a došlo (údajně)k Dohodě mezi vlastníky, kterou se však již nikdo neobtěžoval zanést do Stanov a prohlášení.

Pan Závist je asi fandou Mnichovských dohod = O NÁS, BEZ NÁS. Kdysi dávno někdo koupil byt jen na dva roky (než dostaví svůj barák) a pak jej obratem prodal,tak stihl schválit hovadinu, na kterou budou doplácet všichni budoucí vlastníci. ALE zákonodárci stanovili podmínku – zanést takové pravidlo do Prohlášení vlastíka a Stanov, které jsou ve veřejných sbírkách listin, tedy se případný kupec bytu může s nimi PŘEDEM seznámit. Což se ale v mém případě nestalo, tedy jsem žila v dobré víře, že se platí (jako všude jinde) příspěvek dle spoluvlastnického podílu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.