Vložil Misme, 11. Červenec 2018 - 17:57

Myslíte, že dotaz byl myšlen jinak? Nu, je to možné, když níže „JajaK“ doplnila, že jde o „pronajatý nebo zapůjčený“ čip (příspěvek byl asi smazán, nevidím ho dnes, možná mám vlčí mlhu), což je z mého pohledu kuriózní konstelace ve vazbě k přístupu do vlastněného bytu. Když už si koupím byt, přijde mi přinejmenším praktické mít přístup k němu vlastními klíči, byť realizace těchto klíčů může být např. ve formě čipu.

Mám za to, že vlastnictví zavazuje a požadavek na zdarma přidělený náhradní klíč, v tomto případě čip, když takto přidělování náhradních klíčů nefungovalo ani za časů socialismu, mi připadá ve vazbě ke vlastněnému bytu docela odvážný. Nevím, zda lze objektivně posoudit důvody, proč čip přestal fungovat, aby „přidělování zdarma“ bylo ve společenství dostatečně objektivní. I kdyby to posoudit šlo, něco by to stálo, počítám, že cena by převýšila cenu čipu, a také by to nějakou dobu trvalo. Na druhou stranu, bez objektivního posouzení by byl systém přidělování náhradních čipů jednoduše zneužitelný.

Pro tyto důvody se domnívám, že náhrada zdarma při nefunkčním čipu po záruce není dobrá volba. Ale je možné, že to někde takto mají a jsou s tím všichni ve společenství spokojeni. V mém vidění světa toto hospodaření neodpovídá zásadě „dobré účty dělají přátele“.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.