Vložil Markéta Gr., 14. Červen 2018 - 11:31

Jelikož se o svůj majetek zajímám dlouhodobě a dlouhodobě narážím i na nějaké problémy a protiprávní kroky…tak se je snažím aktivně řešit.

Pokud narazím na podobné téma a tápajícího tazatele, nemám problém se podělit se svými zkušenostmi a jen zkopíruji texty z minulosti (emailu, dopisu výboru – otázka pár sekund)…může být námitka na neaktuálnost, ale od toho diskuze jsou, aby se případní další přispěvatelé podělili o aktuálnější zkušenosti a poznatky. Předešlý text jsem psala v r.2015, kde jsem problém vzniku SVJ ze zákona ZoVB aktivně řešila, třeba pomůže, nebo ne…Což je smyslem tohoto portálu a také mě v mnohém pomohly rady zde uvedené.

Aktuálně věnuji více času studiu problematiky SVJ a bytového spoluvlastnictví, jelikož dle mých dosavadních zjištění mi v „černé díře“ SVJ visí protiprávně cca 50tis. v příspěvcích na správu domu počítáno i za předchozí úč.období od bývalých „naivně důvěřivých“ vlastníků, kteří jako v pohádce Oslíku otřes se platili a platili, aniž by měli jakýkoliv právně podožený nárok od SVJ – předpis. Na nového vlastníka přechází nejen dluhy, ale i zůstatky dlouhodobých plateb..které výbor nikdy nikomu z vlastníků neprezentoval a ani nevedl zprávu o hospodaření – tvorbě a čerpání dlouhodobých záloh.

Markéta (toho času na mateřské dovolené s hodným spícím dítětem)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.