Nezaložené SVJ, nemožnost domluvy

Vložil Nespokojený vlastník (bez ověření), 14. Červen 2018 - 6:35 ::

Dobrý den,

předem se omlouvám za anonymní dotaz, ale vzhledem k jeho povaze si nemohu dovolit, aby se o něm dozvěděla naše paní předsedkyně (není předsedkyně v pravém slova smyslu, ale nevím jak lépe ji slušně nazvat).

Stručně popíši situaci. Před 5 lety jsem koupila družstevní byt s tím, že byla ihned možnost převodu do osobního vlastnictví. Do dnešního dne je do OV převedena více než polovina z 30 bytů. Zbytek vlastní družstvo (SBD Praha 8), které vlastní i další domy/byty, ne jen tento. Domu již roky vládne paní předsedkyně, která si nenechá do ničeho mluvit, s nikým se nebaví, nepořádá žádné schůze, nedá možnost nahlédnout do hospodaření apod. Nemáme založené SVJ a předsedkyně dělá úpravy které se jí zlíbí aniž by k tomu mohl kdokoliv cokoliv říct. Správu co se poplatků týče dělá nadále družstvo, ale nikdo nemá možnost do hospodaření vidět.

Několik lidí se s tím snažilo něco udělat, byli se informovat na družstvu, ale jakmile se o tom předsedkyně dozvěděla, přišla danému člověku vynadat a vyhrožovat mu. Poslední schůzi (před 4 lety) ukončila předčasně a stihla pozurážet všechny přítomné, že jsou pitomci apod.

Situace se dostala k tomu, že všichni slušní lidé se odstěhovali a byty pronajímají (čím horším lidem, tím lépe) a v domě už zůstávají převážně jen důchodci.

Mým dotazem tedy zůstává – co se s tím dá dělat? Není zde možnost domluvy a potřebovali bychom, aby se o tomto dozvěděla nějaká instituce, která by nařídila založení SVJ, aby se už něco změnilo…

Předem děkujeme.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.