Vložil Misme, 13. Červen 2018 - 16:24

Dano, napíšu vám jen osobní názor.

Dohoda platí pro účastníky dohody. Když jejím účastníkům nyní již dohoda nevyhovuje, není jednoduššího řešení, než ji změnit. Najděte řešení, které vám bude vyhovovat lépe a dohodněte se na něm.

Pokud jde o vaše požadavky na pozůstalé ohledně úklidu za zemřelého, považuji je za neetické. Prokazovat úctu zemřelému poukazem na zanedbávání úklidu, notabene prostor, v nichž se nepohybuje, protože nemůže, je mrtvý… Jak sama píšete, v bytě nikdo nebydlí, v tom případě nedělá nepořádek ve společných prostorách. Nedaří se mi najít žádné opodstatnění pro požadavek na úklid po pozůstalých a pro vaše rozhořčení.

Pokud jde ale o vytápění, to je jiná. Mohu vás navigovat např. na informaci MPO na https://www.mpo.cz/…t156111.html. Další možností při nedohodě ohledně vytápění je zaaretování termostatických hlavic, to pak ale kvůli „spravedlnosti“ provést v celém domě, nebo poučení pozůstalých o tom, jaké jsou podmínky vyúčtování tepla (povinná úhrada min. 80 % průměrné ceny/m2 při nevytápění – to se asi ani nevyplatí netopit).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.