Vložil Meikaa, 13. Červen 2018 - 7:25

Děkuji za odpovědi. Věřte mi, že jsem načetla spoustu článků a diskusí, než jsem sem napsala. Tím, že se jedná o ambiciózní a komplikovaný plán, uvízla jsem v bodě se spoustou rozporuplných informací – právě i s tím, zdali je rozdělení před rokem 2014 relevantní, či platí prostě vždy NOZ. Dům se každopádně rozdělil na jednotky dlouho před tímto rokem.

Jak píše pan JaVa – plán by neměl měnit podlahovou plochu a jediný zásah do společných prostor je právě přístup k vodě a odpadům. V části B (22 m2 + lodžie) bych chtěla vytvořit byt (jakých je v Praze spousta) právě doděláním koupelny. Předpokládám, že sádrokartonová příčka či skleněná stěna se nebere jako trvalá změna výměry prostor, nebo ano?

K tomu co píše pan Jan77 (izolační vlastnosti) – je mi jasné, že se na nebytovou část bude muset podívat profesionál. Můj momentální odhad dle nákresů je, že tento prostor je stavěn úplně totožně jako byt nad ním, tak pro začátek pracuji s touto tezí. I za předpokladu, že by to nakonec byl malý samostatný nebytový prostor, stále s koupelnou to bude minimálně víc užitečné. Třeba kancelář na pronájem.

Pokud jsem tedy závěry pochopila správně, pro komplexní plán musím nejprve získat kladné usnesení SVJ – tudíž čekat až do podzimu na schůzi. Tudíž asi nejlogičtější bude nejprve změnit způsob užívání celé jednotky na byt – k tomu nepíšete, že by byl souhlas potřebný a dělit až později.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.