Vložil soudce z lidu (bez ověření), 10. Červen 2018 - 7:25

Povinnosti pronajímatele, ale i **povinnosti nájemce** stanoví zákon 89/2012 Sb. počínaje § 663.
Pokud se pronajímatel v nájemní smlouvě zaváže k povinnostem nad rámec zákona, tak pak má povinnosti plnit i z této nájemní smlouvy.
Pronajímatel musí zajistit nerušený výkon nájemního práva a nájemce ho může vymáhat i soudně.
Pokud pronajímatel řádně neplní ze smlouvy, tak nájemce má právo buď jednostranně snížit nájem (i na 0,-Kč) nebo havarijní stav odstranit na své náklady a tuto částku vymáhat po pronajímateli a nebo tuto částku započíst jako pohledávku vůči pronajímateli a o tuto částku ponížit platbu nájmu.
Jenže to všechno visí na tomto, cituji: "Nikdo nic neřeší ani nechce řešit." Především a hlavně neřeší nájemce, který řešení přesouvá na někoho jiného. Okna jste si měli alespoň olepit těsněním, prasklá skla přesklít, radiátor vyměnit na náklady pronajímatele. I ten stávající špatný odtah kotle by možná šel vyřešit vlastními silami. Navíc jste se ani neobtěžovali si přečíst souvisící zákony a nařízení vlády, které stanoví, pokud není ve smlouvě dané jinak, které opravy hradí pronajímatel a nájemce.
Dále cituji: "...nedokážu představit přivést malé dítě do tohoto prostředí." Ale to prostředí už takové bylo nepochybně před 9 měsíci. To jste si dovedli představit a nebo co jste za 9 měsíců vy sami udělali pro zlepšení stavu?
Takto myslíme my, co jsme si bydlení pořídili vlastním přičiněním.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.