Byt v OV spolecne prostory zustaly v BD

Vložil Anonymous, 5. Červen 2018 - 13:30 ::

Dobry den, chceme koupit byt v OV nyni pred podpisem smlouvy nam sdelili, ze podil na spolecnych prostorech zustal v druzstvu. Musime se ridit stanovami druzstva i kdyz nechceme byt cleny? V dome neni zrizeno SVJ. Musi nam drustvo umoznit prevod podilu na spolecnych prosterech? Makler nam tvrdi, ze podil musi zustat v drustvu dokud nebude dum cely v SVJ. Dekuji

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil fwef (bez ověření), 6. Červen 2018 - 5:57

    Ostrava zase

    Vložil . (bez ověření), 5. Červen 2018 - 16:07

    Byt se provádí včetně podílů na spol. prostorách. Smlouvu o převodu pouze bytu bez podílu na spol. prostorách nepodepisujte. Pokud podepíšete pouze převod bytu bez podílu „vyrobíte“ si neřešitelné problémy.

    Vložil Jan77 (bez ověření), 5. Červen 2018 - 19:48

    Dokonce se domnávám, že to není možné. Byt bez podílu na spol. částech není možné převést. Je to nějaké nedorozumnění.

    Vložil Sar Ka (bez ověření), 5. Červen 2018 - 14:11

    My jsme si také kupovali byt do OV v domě, kde bylo i BD. Spolu s převodem bytu do OV byl převeden i spoluvlastnický podíl na společných částech domu. Při převodu 1. bytu do OV BD jako bývalý jediný vlastník sjednalo tzv. Prohlášení vlastníka, ve kterém vymezil společné části domu (dokument se ukládá do katastru nemovitostí) viz NOZ § 1166 Prohlášení. Členy BD jsme se stát nechtěli a nestali. SVJ vzniklo po převodu 3. bytu do OV, pokud byly tyto 3 byty ve vlastnictví různých vlastníků.

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".