Vložil Alois Brdec (bez ověření), 23. Září 2018 - 12:10

Ano, tohle je samozřejmě naprosto očividná nespravedlnost vyplívající z naprosto stupidního zákona a zažité praxe. To, že člověk vlastní větší byt, neznamená ani náhodou, že by měl za ostatní platit opravy domu.

Je úplně jedno jestli máte 20m byt nebo 200m. Nové rozvody, stupačky, střechu a opravy na chodbě.. vše potřebuje každý obyvatel domu úplně stejně, ať má malý byt nebo velký, jde o společné prostory ne o prostory v bytě a jde o věci které využívá každý. Pohled typu "nad větším bytem je víc střechy prosím vynechme, to je naprosto stupidní argument – jakmile je v domě něco rozbitého je pro všechny stejně potřebné tuto závadu opravit)

Jediná správná a férová metoda je samozřejmě stejná výše poplatků pro všechny. Jediné na co tento fond je, jsou orpavy společných prostor domu – společných pro všechny a ty by měli být společné stejnou měrou pro všechny.

Současný stav je naprostá prasárna kdy člověk je penalizován za vlastnictví většího bytu a platí za lidi s menším bytem jejich část oprav. A proč toto lidem vyhovuje? Protože menších bytů je vždy více. Ale spravedlnost by měla být přednější.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.