Vložil jan852 (bez ověření), 21. Květen 2018 - 9:45

po skončení zúčtovacího období se lze domáhat pouze řádného vyúčtování.

Člen SVJ má zákonné právo popř. i dle stanov obdržet od SVJ vyúčtování všech záloh (zálohy na služby dle z.č.67/2013, zálohové příspěvky na správu domu a pozemku pokud to je ve stanovach dle stanov) a není jeho povinností se vyúčtování domáhat.

Jestli lze oprávněně požadovat vrácení záloh pokud nejsou správně a řádně vyúčtovány je otázka, já to udělal a započítávám proti splatným zálohám, ale řeknu i následující.
Mé SVJ plné tupých ovcí ovládaných SBDečkem podalo žalobu a zastupuje ho advokátní kancelář plná JUDRů (ovce si myslí, že když oni zaplatili vadné vyúčtování, že i já jsem jej povinen zaplatit, i když vlastně ovce neví, že mají vadné vyúčtování).
Je známo, že je možné úspěšně zažalovat zálohy v průběhu zúčtovacího období pokud je člen SVJ neplatí a ptám se, proč do teď mé SVJ ovládané SBDečkem s podporou advokátní kanceláře plné JUDRů nepodalo žalobu nebo nedoplnilo stávají žalobu o další částku tj., za neplacení měsíčních záloh pokud zápočty které dělám jsou právně vadné/neplatné?.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.