Vložil jan852 (bez ověření), 18. Květen 2018 - 17:57

Nahlížení mi umožnili bez jakékoliv nápomoci, „okopírujte co chcete a dejte nám už pokoj…“

Nevím zda Vám umožnily nahlížet dle §1179 nebo dle §8 z.č.67/2013 Sb., ale u obojího se řiďte radou "Čmuchala" tj., nic neříkejte, že chcete to a to, žádejte „fascikl“.

Takže Vám poradím toto:
1) Vykašlete se na úschovu záloh, protože jestli ten canc papíru, který jste obdržela je jediný papír týkající se vyúčtování služeb, tak se jedná o nesplatné vyúčtování služeb. Já bych tohle nezaplatil (ano vím, že máte přeplatek), proto se řiďte radou "lakeho".Ve Vašem vyúčtování služeb vidím celou řadu vad, ale ty nehrubší:
a) Není dle z.č.67/2013 Sb.
b) Váš poskytovatel služeb si plete služby s náklady vlastní správní činnosti. "Odměna výboru+zdrav.poj." není službou dle z.č.67/2013 Sb. "pojistné" je podle mého názoru vadná položka, protože je nepřezkoumatelná. "pojistné" čeho, čí?
c) Vemte na vědomí, že vyúčtování služeb musí být přehledné, srozumitelné, průkazné a přezkoumatelné. Dle 46 Cm 262/2012 "není-li vyúčtování svou formou dostatečně průkazné k tomu, aby založilo nárok žalobce na platbu z tohoto vyúčtování, neboť samotné formální náležitosti jsou špatně, nelze žalobě vyhovět"
Myslíte si, že "el.energie spol.prostor" je stejné jako např. "osvětlení společných prostor"? Já se domnívám že NE, odpověď nalezte ve Vašich stanovách a v zápisech ze shromáždění tzn., pokud máte ve stanovách nebo v zápisu ze shromáždění službu "osvětlení společných prostor" nejste povinna platit "el.energie spol.prostor".
---------------------------------------
Takže dejme tomu, že s rokem 2016 nic již dělat nebudete, ale předpokládám, že teď dostanete stejné vyúčtování služeb za rok 2017. Udělejte toto:
- požádejte o podklady dle §8 z.č.67/2013 Sb.
- dejme tomu, že Vám doloží jen část podkladů dle §8 z.č.67/2013 Sb. Podejte námitky na vyúčtování služeb viz výše.
- podle toho co zde píšete, jsou ve Vašem SVJ blbci a tedu Vám námitky zamítnou. Pokud ani do konce srpna neobdržíte správné vyúčtování služeb (pozor, pokud máte zúčtovací období kalendářní rok) postupujte dle "lakeho" tj., požádejte o vrácení všech záloh na služby a dejte jim 15 dnů na vrácení. Upozorněte SVJ, že pokud je nevrátí do 15 dnů přejdete k jednostranným zápočtům (musíte SVJ požádat o vrácení a poskytnout jim lhůtu na vrácení jinak nemůžete dělat jednostranné zápočty). Pokud nevrátí přejdete k jednostranným zápočtům a nezapomeňte jim také započítat i poštovné. Tyto virtuální platby nahradí Vaše stávající platební povinnosti (já dělám jednostranné zápočty každý měsíc).

Tak a teď čekejte až Vás SVJ zažaluje a u soudu bude prokazovat, že má "pravdu pravdoucí" tj., že Vám doložily všechny podklady a že vyúčtování je správné a řádné.

Ať u soudu dopadnete jakkoliv nezapomeňte se zde na portalsvj.cz podělit jak jste dopadla.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.