Vložil jan852 (bez ověření), 17. Květen 2018 - 20:06

"lake" doporučoval advokátní popř. notářskou úschovu záloh na služby a příspěvků na správu domu a pozemky (měsíční platby) s jinou souvislostí a to, když požádáte SVJ o nahlížení dle §1179 NOZ a SVJ Vám neumožní nahlédnout dle §1179 NOZ (nemohu bohužel jeho příspěvek zde najít). Oznámíte tedy SVJ, že nesplnilo svou zákonnou povinnost a do té doby než splní svou povinnost budete platit do notářské popř. advokátní (ne soudní, soud je nepřijme) úschovy.

Vy máte vadné vyúčtování služeb, musíte se tedy rozhodnout zda se soudit nebo ne, ale udělejte to tak, aby SVJ zažalovalo Vás, ponese totiž důkazní břemeno.
Já jsem byl ve stejné situaci a rozhodl jsem se nesklonit hlavu, protože co je moc to je moc (předžalobních "blábolů" mám plný šuplík).
Za rok 2016 jsem dostal vadné vyúčtování služeb (chyb jak máku) a to mi ani nedoložily podklady dle §8 z.č.67/2013 o které jsem požádal. Udělal jsem to tak jak ZDE doporučuje "lake" tj., požádal jsem o vrácení všech záloh na služby za rok 2016 a upozornil, že pokud je nevrátí do 15 dnů přejdu k zápočtům (pokud SVJ nepožádáte o vrácení a neposkytnete jim lhůtu na vrácení nemůžete dělat jednostranné zápočty). SVJ nic nevrátilo a tak dělám jednostranné zápočty dle § 1982 a následujících zákona č. 89/2012 (NOZ). Samozřejmě jim naúčtuji i poštovné za zaslání zápočtu.

Na mě SVJ podalo žalobu za nezaplacené vyúčtování služeb 2016 (jestli nezhynu tak se zde pochlubím jak jsem dopadl), čím více se tomu věnuji zjišťuji, že nevím s čím chtějí u soudu uspět (cár papíru s "názvem vyúčtování služeb" je prostě málo).

Nezapomeňte, že "právo přeje bdělým, nechť každý si střeží svá práva" a kdo nehájí svá práva, ten o ně přichází.
Komunikujte s SVJ jedině písemně s dodejkou, pokud jste požádala o nahlížení dle §8 z.č.67/2013 vše nahrávejte (diktafon, skrytá kamera). Vemte na vědomí, že SVJ Vám musí doložit "soubor listin" aby jste si vyúčtování mohla zkontrolovat, absence byť jediné listiny totiž způsobí, že vyúčtování služeb je nepřezkoumatelné a tedy nesplatné.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.