Vložil tristone, 17. Květen 2018 - 9:19

Pokud SVJ používá jiný počet rozhodných osob, než jste nahlásila, tak musí unést důkazní břemeno! A návštevy se fakt nepočítají mezi rozhodné osoby.

V tom případě radím celý problém otočit. Odmítnout peníze navíc zaplatit, skládat je třeba do notářské úschovy (v očich soudu by Vám to mělo pomoct) a nechat iniciativu na SVJ. Žalobu budou muset podat oni, budou muset dokázat, že je vyúčtování správně (což asi nedokážou, pokud ot je jak popisujete) a pokud prohrají, tak zaplatí právníka oni Vám.

Se zálohami Vám toto ale moc nepomůže, je to opravdu v kompetenci Shromáždění. Ale jejich předepisování nesmí být diskriminační. Tj. pokud májí všichni předpis o stejné procento navýšený oproti předchozím nákladům, nic s tím neuděláte (ono je z hlediska rozpočtu SVJ v podstatě i nutné). Pokud byste ale měl předpisy nelogicky stanovené jinak, než ostatní, tak to už v pořádku není.

Tam by pak šlo opět zkusit obdobný postup viz výše. Začít platit zálohy ve výši, která odpovídá navýšení, které mají všichni a nechat kroky na SVJ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.