Vložil Zdeněk II (bez ověření), 13. Květen 2018 - 15:06

Z vašeho příspěvku Alime nevyčtu, zda od předchozího zúčtovacího období nebyla provedena nějaká změna v měření tepla. Je možné, že došlo k výměně indikátorů na topných tělesech, které mají jiný způsob měření hodnot. Mám na mysli např. dvoučidlové, které registrují i vnitřní teplotu v místnostech a bez ohledu na skutečnost, zda a s jakou intenzitou topná tělesa vyzařují teplo do místnosti, vnitřní teplota v těchto místnostech je ovlivněna vyzařováním tepla ze spotřebičů (vaří se, lidé si přitápí přímotopy, v bytě se zdržuje celodenně více osob,) …dochází k tepelným ziskům z tzv. oslunění v bytech orientovaných na jižní stranu, … Jsou případy, kdy IRTN registrují teplo v bytě i v průběhu mimo topnou sezonu. Je to jen jednoduchý přístroj, který je poruchový jako kterékoli jiné technické zařízení. Při použití jednočidlových IRTN se do nákladů za teplo promítá zpravidla jen teplo z topného tělesa.

Rovněž mohlo dojít k zásahu do vyregulování topné soustavy v domě a pokud uvádíte, že regulováním teploty termostatického ventilu ve vašem bytě ovlivňujete cirkulaci teplonosného média a tím teplo ve spodních bytech, pak je to nejen nenormální, ale doslova na hlavu. Pak skutečně topná soustava je problémová. Ačkoli zde je připomínka jiného diskutujícího, že spotřeba vámi uváděná za ÚT je docela možná, pak připouštím toto pouze do hodnoty 25 GJ/rok pro velikost vašeho bytu.

Aby se meziročně změnila spotřeba tepla v bytě dokonce trojnásobně, to skutečně není normální. Konzultujte s odborníkem.

Zdeněk II

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.