Vložil TN. (bez ověření), 16. Květen 2018 - 20:29

Takže jinak – jsem vlastník jednotky a mám pohledávku vůči SVJ (z jakéhokoli titulu).

SVJ nechce zaplatit, podám žalobu o zaplacení. Od podání žaloby uběhly už dva roky, u soudu se konala třeba už dvě jednání a nebo žádné, nebo jsem u provinstančního soudu už uspěl, ale SVJ se odvolalo a žaloba teď leží na kraji…

Prodám byt.

Soud moji žalobu zamítne, protože před vyhlášením rozsudku nebudu majitelem pohledávky – majitelem pohledávky bude převodce, ale on třeba nebude mít zájem, peníze či chuť vstoupit procesně do řízení místo mě. Poslední dobou se ale už ničemu nedivím, nevylučuji, že vláda chystá přísně tajnou novelu O.S.Ř., která převodce do řízení překlopí automaticky i proti jeho vůli. Na ústavu u nás přece kašleme.

A nebo si zašaškujeme a s převodcem podepíšeme smlouvu o postoupení pohledávky, protože ze zákona pohledávka (proti vůli nás obou) přejde na převodce, on jí ale nechce, tak jí smluvně převede zpět na nabyvatele.

Já budu nucen SVJ pouze vyrozumět a prokázat, že na mě přešla původně moje pohledávka, která sice chvíli nebyla moje, ale teď už zase moje je. A informovat soud, že jsem stále účastníkem řízení já a ne převodce.

Aleluja.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.