Vložil TN. (bez ověření), 10. Květen 2018 - 18:05

A co když v rámci nahlížecího práva zjistí, že převodci jste vyúčtovali přeplatek 21500 Kč (protože přes půl roku už v bytě nebydlel) a protože § 1186 bude kogentní, tak si nabyvatel oprávněně započte částku 21500 Kč proti svým platebním povinnostem a vy to fakticky zaplatíte dvakrát (jednou vyplatíte přeplatek převodci, podruhé budete muset odepsat dluh nabyvatele, jelikož jeho zápočet bude po právu – resp. je pravděpodobné, že bude honit výbor po schůzích a požadovat po výboru náhradu škody, kterou způsobíte SVJ a tedy i ostatním vlastníkům).

Bohužel protesty nepomohou. O přechodu záloh na služby hovoří SČMBD minimáůně od rok 2013 (co jsem zaregistroval diskuse) a považují to za jasnou věc. Nikomu z nác se tedy nepodaří přesvědčit ani MMR, ani vládu, ani parlament, aby současný návrh znění § 1186 přeformu­lovali. Posílal jsem několik e-mailů Tejcovi, když se před rokem připravovala první novela § 1186 (kterou díky volbám poslanci shodili ze stolu) a od Tejce nepřišlo ani potvrzení o přečtení…

Je třeba založit spolek na ochranu vlastnických práv, který by se mohl stát partnerem pro MMR, když si do pracovních skupin o bytovém spoluvlastnictví zvou Sdružení nájemníků ČR, kteří mimochodem žádné nájemníky ani nesdružují, protože jde o osobní projekt pana Taraby financovaného z dotací EU, tak proč by si nezvali spolek vlastníků?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.