Vložil Misme, 12. Květen 2018 - 6:16

Evčo, jako mnoho jiných, a není to invektiva, jen prosté konstatování faktu, jste dosud nepochopila, co v našich životech obnáší zákony č. 101/2000 Sb., Zákon o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, a č. 89/2012 Sb., Zákon občanský zákoník. Oni se ani právní vzdělanci nejsou schopni dohodnout na jediném výkladu, takže opravdu nejde o invektivu. Z toho „nejediného výkladu“ logicky plyne, že my, řadoví občané, jsme prakticky z obliga. To bylo za prvé.

Za druhé, pokud společenství funguje de facto jako prostředník „posunu mých peněz“, pak mi nemůže bránit v kontrole, kam ty peníze šly.

Za třetí, ukázala jste typický problém na české hroudě. Jakkoliv zde řádí hysterie ohledně GDPR, tomu nejdůležitějšímu, tj. aby Máňa nevyslepičila, co jí ukázal Břéťa (předpokládám, že „ukázal“ údaje z dokumentů vedených k SVJ), se prakticky osvěta nevyskytuje. V „našem“ SBD i ředitel či zaměstnanci právního oddělení, tj. na místech, kde by člověk očekával jakousi úroveň povědomí o problematice osobních údajů, vykecají vše. Pak je ale ta hysterie ohledně GDPR vlastně i pochopitelná – proč řešit trezory, když přes tlamu dosud ještě nikdo nikomu za vyslepičení osobních údajů nedal, a zajistit v takové situaci vhodné důkazy, pokud tedy nejde o cílené „provokační interview“, není zrovna jednoduché.

Za čtvrté, pokud jde o konkrétní uvedené příklady a výhrady, tož asi tolik: uklízečka může být rodinným příslušníkem či jinak osobně spřízněnou osobou statutára, a jelikož všichni víme, jak to chodí např. u poslanců a vrcholných politiků (zde viz např. kauza premiéra Nečase) a jejich zaměstnanců, či jinak (přes finance) spřízněné osoby, bylo by bláhové dělat si iluze o výjimečné čestnosti právě „mého“ statutára, případně „ochránce“ mých osobních údajů. Rozumný statutár kontrolu chápe a vítá, protože kontrola brání vzniku smyšlenek, zaručených kuloárových zpráv, pomluv atd., zkrátka rozladěnosti „jeho“ společenství. A obdobně tomu je i v tom dalším případě, tj. spotřeba služby, kterou je odběr vody. Proč bychom neměli vědět, že Novák má od doby, co je ve funkci Břéťa, nulový odběr vody?

Jak můžete věřit, že ve vašem společenství je vše OK, když neznáte fakta? A jak chcete zajistit pořádek, když fakta jsou nedostupná?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.