Vložil Misme, 10. Květen 2018 - 14:28

Návrhem jsem se zběžně prokousala a výsledek je tento:

Chronická nespokojenpost s převodem dluhů u mne trvá, nepovažuji to s ohledem na přirozený běh dluhů v jiných oblastech našeho života za správné řešení, krom toho jde o řešení, které už dnes počítá s výjimkami. Fuj. Nechat věc přirozenému běhu, obejdeme se bez výjimek.

Co mě ale vyděsilo (a i pobavilo), je důvodová zpráva k § 1177 a znění zmíněného § samosebou také. Naléhavost znalosti RČ vlastníka pro osobu odpovědnou za správu domu mne překvapila. Na Slovensku už RČ odzvonili, u nás je poslední zvonění už řadu let v přípravě. V komerčním prostředí jsme se před cca 20 roky začali na zánik RČ připravovat (v souvislosti se ZOOÚ) a předělávat veškeré IT systémy tak, aby se bez RČ obešly… a systémy fungují, klienti si nestěžují. Mám takový pocit, a zde zejména na základě zdůvodnění v důvodové zprávě, že „někomu“ na MMR definitivně ujel vlak. Budu doufat, že se mu ta resuscitace mrtvého koně nezdaří.

Zbytek návrhu zákona mi tak děsivý nepřipadá, pokud je zájem, můžeme podiskutovat o jednotlivých §§, ale bez výzvy si dovolím šetřit časem.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.