Vložil Pavel, 30. Duben 2018 - 11:37

L: Můj názor je, že k zasílání vyúčtování a pozvánek nemusíte mít ani email ani telefon. Aby vybor splnil povinnost osoby odpovědné za správu domu a pozemku, stačí mu poštovní adresa. Je to samozřejmě pohodlnější, zaslat vše na email a telefonovat, ale právě k tomu, abych to mohl dělat pohodlněji a levneji, dle mého názoru potřebuji právě ty souhlasy. Takže za mě, souhlasim s advokátem Pesckem a článkem v magazínu Výbor. Je že to TN považuje za blábol, kdo je TN, jakou má kvalifikaci? Ponese za mě nějakou odpovědnost, pokud se jeho názorem budu řídit a on se bude mýlit?

P: Já jsem psal o zasílání zápisů, pozvánek, materiálů a jiných informací. Nepsal jsem o zasílání vyúčtování. Pokud je u vyúčtování nedoplatek, tak ho zasíláme doporučeně poštou. Pokud je u vyúčtování přeplatek, tak ho zasíláme obyčejnou poštou. Jakou má TN. formální kvalifikaci nevím. Ale pokud byl ve výboru SVJ s 500 jednotkami, je ve výboru SVJ s 250 jednotkami a pokud zde publikuje řadu judikátů, tak ho považuji za kvalifikovaného se k problematice SVJ vyjádřit.

L: Krom toho, abychom u nás mohli zasílat vše emailem, museli jsme udělat upravu ve stanovách, kde jsme si doručování klasickou poštou i elektronicky schválili. Jeden vlastník v roce 2015 nezaplatil nedoplatek z vyúčtování a my ho dali k soudu. Hájil se, že vyúčtování nedostal ( i když jsme mu jej zaslali na email) a na radu advokátů jsme žalobu stáhli, dorucili mu řádně poštou a pak jsme změnili stanovy.

P: Jak uvádím výše e-mailem neposíláme nic, co by mohlo být předmětem sporu u soudu. Ale v SVJ je řada provozních informací, které jsou pro předávání e-mailem skutečně vhodnější než použití stále dražších služeb České pošty s.p.. Mít seznam telefonů pro případ havárie také považuji za velmi vhodné.

L: Můj závěr, pokud mám nést odpovědnost za pokutu od Uoou a pokud výklady Gdpr nejsou zcela jasné, jsem papeztejsi a souhlasy na email i telefon budu od vlastníků žádat. Kdo mi jej nedá, dostane vše doporučeně na svou poštovní adresu. Tam souhlas nepotřebuji.

P: Pokuty od ÚOOÚ za seznam e-mailů či telefonů jsou ničím nepodloženou fámou. Stačí se podívat na jejich stránky. Pokud budete vyžadovat souhlas i když není potřeba porušujete GDPR.

L: Vy si to každý dělejte jak chcete, ostatně je přece vaše odpovědnost.

P: S tím souhlasím. Proto zde tak často píšu a snažím se uvádět argumenty osob, které problematice rozumí. V Magazínu Výbor žádný argument nezazněl. Pouze k reklamě na AK Klusák bylo připojeno konstatování, které není v souladu s žádným dostupným názorem právníka.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.