Jak se bojuje proti SBD Krušnohor?

Vložil občanský monitoring (bez ověření), 14. Duben 2018 - 21:34 ::

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil NN (bez ověření), 16. Duben 2018 - 20:24

    Souvislost .............­.........

    http://www.sbdkrusnohor.cz/…kru-18–4.pdf

    Vložil ivik, 16. Duben 2018 - 20:47

    Ano, má. Paní má 2 VS tituly, ale pochází z Ruska, proto „Anonimní“

    Vložil NN (bez ověření), 16. Duben 2018 - 10:34

    Obávám se, že paní předsedkyně dopadne velmi špatně neboť SBD Krušnohor v čele s obézním ředitelem správy družstva si s ní vytře" zádel". Jinak tímto paní předsedkyně prokázala medvědí službu SVJ, které Krušnohor spravuje a nemají zrovna dobré vztahy a zvažují od nich odchod – voda na jejich mlýn.........­...jsem zvědavý na reakce v jejich Zpravodaji.

    Jinak milá paní předsedkyně zde přispívala či přispívá pod nickem „ivik“ jestli se nepletu.

    Vložil řešení (bez ověření), 15. Duben 2018 - 1:01

    Ale to je přece jednoduché. Paní předsekyně začne dělat to, co dělat má. Dá zmiňovanému družstvu výpověď, svj se ujme správy domu tak, jak říká zákon, a je to.

    Vložil TN. (bez ověření), 15. Duben 2018 - 10:58

    Z vlastní zkušenosti vím, že to není tak jednoduché, jak se zpovzdálí zdá. Od počítače se lehce radí...... V každém takovém domě, které je „pod družstvem“, máte starousedlíky, kteří v domě žijí 30–50 let a pamatují pouze éru družstva. I kdyby předsedkyně přinesla na shromáždění jasné listinné důkazy, že družstvo krade, lže, podvádí, falšuje listiny, tato generace neuvěří a obrátí se proti předsedkyni, že si vše vymyslela, protože „jí jde jen o peníze a funkci, proto plive na naše družstvo“ (=reálný výrok jednoho dědy, který jsem slyšel na jedné schůzi).

    Nestačí totiž jen dát výpověď (což může výbor sám), ale shromáždění musí schválit novou správcovskou firmu. A tady je zádrhel, protože na schůzi dorazí někdo z představenstva družstva nebo ekonom družstva a začne vykládat, jak jsou nejlepší na světě, všechno zařídí, všechno umí, jsou nejlevnější na světě, nejstarší na světě a mají nejlepší odborný aparát na světě a že ta firma, co tu navrhuje paní předsedkyně jsou amatéři a nezkušené děti, kteří neumí spravovat domy.

    Navíc družstva se aktivně brání. Četl jsem rozsudek z SVJ, kde došlo k podobné situaci – SBD dostalo výpověď, shromáždění schválilo nového správce a SBD podalo žalobu přehlasovaného vlastníka, žaloba se táhla 3 roky (odvolali se k VS). SBD dále vystavovalo faktury za správu domu a podalo mezitím dvě žaloby o zaplacení. Celou dobu byl výbor v nejistotě...... byť to asi dopadlo dobře (nevím, jak dopadly žaloby o zaplacení, neznám sp. zn., ale žalobu přehlasovaného vlastníka SBD u VS prohrálo).

    Uvědomte si, že tato SBD jsou jako mafie, mají nad sebou ohromnou megaorganizaci SČMBD s přístupem k politikům a velkým advokátním kancelářím. Spravují miliardové majetky, mají desítky zaměstnanců a nečiní jim problém podat sérii žalob na jedno malé SVJ, aby je udolalo. A výbor je pod psychickým tlakem advokátů SBD, starousedlíků, kteří se chtějí vrátit ke „svému družstvu“ a rozčilují se, že výbor „z našeho fondu oprav platí advokáty na nesmyslné spory“, ale i ignorance mladých, kteří nechtějí nic řešit a nechávají ty tři statečné na holičkách.

    Vložil tázající (bez ověření), 17. Duben 2018 - 11:02

    Skvělě napsané

    Vložil VN (bez ověření), 17. Duben 2018 - 9:31

    se zbavit jakékoliv správcovské firmy. Jeden můj známý , coby předseda jednoho SVJ z nich ani po několika letech nevyrazil všechny potřebné dokumenty , které mají souvislost se spravovanou nemovitostí. U starého paneláku to musí být mnohem a mnohem horší. Apropo , zbavovat se partnera se kterým se znáte měsíc je mnohem jednodušší , než se zbavit partnera se kterým jste 40 let a máte s ním společné vše…

    Vložil Amadeus (bez ověření), 17. Duben 2018 - 9:12

    Pane TN, sleduji dlouhodobě Vaše příspěvky. Jsou plné nenávisti vůči SBD, SČMBD a družstevnictví. Vaše rady zájemcům (začínajícím členům výboru SVJ, členům SVJ) nejsou odborná, objektivní, právně objektivní, ani erudované. Věnujte se svému SVJ a nekazte chuť do práce jiným. Tazatelé obvykle ve výborech SVJ začínají a potřebují radu. Nikoliv pomlouvání a plivání. Představte si, že existují i SVJ, kterým SBD zajišťuje správu a výbor i členové SVJ jsou s činností správce spokojeni. Představte si, že SVJ je spokojeno s pojištěním SVJ v rámci rámcové pojistné smlouvy SČMBD a jejich pojistných produktů, jelikož jsou na trhu bezkonkurenčně nejlepší. Představte si, že SVJ je spokojeno i s technickou a ekonomickou dokumentací, kterou od SBD obdrží. Větší bytová družstva totiž používají nejdražší komplexní informační systémy na trhu (Integri,Anasoft, Mikros), jejichž tisky jsou pro vlastníky přehledné. Jsou v kontrastu s tisky realitních kanceláří. Vámi popisovaný stav podání výpovědi správci, podání žaloby SBD – „asi to dopadlo dobře“ – ukazuje na úroveň podání odborné rady začínajícím. Kdybyste je raději odkázal na ustanovení občanského zákoníku, kde je tato problematika jasně řešena. Závěr potom představuje třešinku na dortu. Že by se u nás sdružovaly profesní subjekty k dosažení určitého cíle, to Vám nic neříká. Podívejte se na webové stránky – Teplárenské sdružení, Svaz malých bytových družstev, Český zahrádkářský svaz, Česká společnost kognitivně behaviorální terapie, Český rybářský svaz, Svaz postižených civilzačními chorobami v ČR, Česká unie sportu, atd., atd.,atd. To jsou všechno mafie. Nezbývá Vám než jít podat trestní oznámení. Amadeus

    Vložil TN. (bez ověření), 17. Duben 2018 - 11:23

    Nikdy jsem o družstevnictví nic negativního nenapsal. Nevím, kde jste to četl. Družstevní bydlení je hned po nájemním bydlení nejlepší způsob zajištění bytových potřeb pro většinu obyvatel. Proč chtějí všichni převádět byty do vlastnictví nechápu. Já bych si družstevní byt do vlastnictví nikdy nepřevedl a udělal bych vše pro to, aby v domě SVJ nevzniklo a dům zůstal družstevní. Ideální jsou malá družstva o jednom či několika domech.

    SBD nejsou bytová družstva, jsou to monolitické molochy, které s družstevnictvím dávno nemají nic společného.

    Vlastně vůbec nerozumím vaší poznámce, jak prosím SBD souvisí s družstevnictvím? SBD nejsou družstva, jsou to správcovské mafie, organizované skupiny ve vzájemné shodě parazitující na bytových potřebách obyvatelstva (=SČMBD).

    SBD plnila úlohu za socialismu v bytové výstavbě. Svou úlohu splnila. To je ale historie. V 90. letech SBD ovládli družstevní kmotři, kteří si na správě domů udělali osobní byznys, manipulují starousedlíky, tunelují jejich fondy oprav a tváří se, že konají dobro. SBD jsou zlo českého bydlení.

    Vložil Amadeus (bez ověření), 17. Duben 2018 - 15:08

    Pane TN. No a vidíte. Tímto příspěvkem jste to jenom podtrhl. Marně přemýšlím, co si asi vezme z tohoto příspěvku ten začínající člen výboru SVJ. Jaké jste mu předal odborné znalosti. Bez vysvětlení, bez opory v zákoně. Pouze výlevy nešťastného rozezleného člověka. Amadeus

    Vložil Kolemjdoucí123 (bez ověření), 17. Duben 2018 - 9:21

    Ano, TN., Java a jiní nenávidí cokoliv je spojeno s družstvem. Jsou to ubožáci, jejich neprůkazné a osočující příspěvky by se měly automaticky mazat. TN. ještě k tomu evidentně lže, když tvrdil, že SVJ se nemohou stát členy SČMBD. Asi by se měli léčit.

    Vložil JaVa, 15. Duben 2018 - 12:20

    Mě stačí, se pod ten Váš, 100% pravdivý příspěvek,vys­tihující stav SVJ-ček, spravovaných SBD napříč celou republikou, pouze podepsat.

    Děkuji Vám a přeji hezký zbytek dne.JaVa

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".