Vložil OooO (bez ověření), 28. Březen 2018 - 0:12

Vazeny pane,

v jednom SVJ, kde vlastnim byt a ridi jej jisty JUDr., tak vladne teplem jina firma, kterou ridi zase jiny JUDr.

Tito panove se chovaji k obycejnemu vlastnikovi jako vrchnost, neustale posloucham od sousedu duchodoveho veku, co ze si to dovoluji pozadovat kdyz oni nic podobneho jako ja nepozaduji a proc by mi melo svj neco posilat a ze je to muj problem ze v byte nebydlim atp – od pana predsedy zas, ze neni tam od toho, aby mi slouzil. Neboli neco jako servis (cesky sluzba) za tech cca 30.000 co bere vybor za ostatnich 13 BJ, tak to mily vlastniku – zapomen.

Ale k meritu veci, dal jsem reklamaci na vyuctovani tepla a pan JUDr. se mi ani neobtezoval odpovedet. Knkretne jsem pozadoval prave namery a polohove korekce abych si mohl overit, ze je vyuctovani korektni.

Odpovedi zrejme po porade dvou zminenych panu JUDr. proti me – ubohemu pouhemu jednomu vlastniku ve vysledku bylo, ze namery v mistnostech jsou tajne a prestoze jsou indikatory IRTN i muj majetek, nebot byly hrazeny i z mych penez, polohove korekce mistnosti ani namery jednotlivych radiatoru NESMIM ZNAT, protoze jde, pokud si pamatuji, o osobni udaje :-)

Tak, a ted poradte, jak s takovymi JUDr., kteri jsou v Cibulkovych seznamech StB, tedy maji trening minuleho rezimu ziskany zajiste na nejvyssich mistech, se ma clovek domluvit? Na tom, aby melo smysl setrit, tedy ten, kdo setri platil mene a kdo plytva vice? Ne nejde to. Nas pan predseda (rocnik okolo *194×) ma totiz jinou predstavu o solidarite. Novy rozuctovaci zakon se mu pranic nelibi.

Defakto jsem rezignoval a s takovou skvadrou premoudrelych xxxx nebudu marnit energii, byt jsem pronajal a najemnici at si maji (a ze maji) permanentne otevrena okna v zime, co na tom, vzdyt se zaplati ze spolecneho, takze mi tahle kuriozni situace uz muze byt lhostejna. Druhy JUDr. tezi z toho, ze ovecky chteji rozuctovavat teplo od jeho firmy Techprofi, ktera na tom vydelava. To rozuctovani ma podle me skoro nulovy smysl, tak jak to dela firma techprofi, tak nam to vychazi vsm skoro stejne (podle zakona, a s tim, ze nelze prezkoumat, jak dosli k vysledkum, s odkazem na „namery a korkce mistnosti = osobni udaje“)

Nema smysl to resit, kdyz 95%'obyvatel vsech Svj to je lhostejno, nerozumeji tomu zhola a hlavne, nechteji nic resit, menit a soucasn vysledky vyuctovani vyhovuji zda se vsem – neboli muzete libovolne plytvat a ono se to vsakne :-)

Jen jsem chtel podat nazor ze strany toho, kdo se o to zajimal, ale v SVJ je nasledne povazovan za cernou ovci, co si vymysli a pozaduje nesmysly, coz je vlastne skoro kazdy, kdo nejde s davem.

Ps: ne, kecam, udelal jsem maximum, najemcum jsemvyvesil instrukce k vetrani (90% lidi netusi, jak spravne v zime vetrat), protoze mi to presto nedalo, videt, jak maji stale v zime ovevrene ventilacky, ale je to stejne houby platne a proc se vlastne snazit? Ne, nema to smysl.

Pps: pan JUDr. nas predseda uvazuje na navrh zmeny dodavatele elektriny spolecnych prostor takhle: „ne, nebudeme nic menit, CEZ Prodej je silna a stabilni firma, nechame si tuhle.“

Co na tom, ze platime za spolecnou elektrinu rocne o 110% vic, u nejdrazsiho dodavatele v nejdrazsim tarifu a jeste v podnikatelske C sazbe (SVJ ma narok na levnejsi D sazbu!). Inu radny hospodar, kovany za socialismu, vse si necha radne odhlasovat, lidi mu odmavaji co si rekne, lidem je to jedno, jen aby byli brzi u vecere a TV…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.