Rozdělení jedné bytové jednotky na dvě, v osobním vlastnictví

Vložil Anna Ontlová, 19. Březen 2018 - 11:18 ::

Dobrý den, prosím vás o radu a připomínky. V roce 2016 jsem využila nabídky MČ Praha a odkoupila užívaný byt do osobního vlastnictví. Tak jsem se stala členem již v domě založeného Společenství vlastníků (SV) (2015) a předsedkyní výboru SV tamtéž.
V letech 1970 moje rodina obecní byt sloučila se sousední garsonkou, tedy spojila 2 bytové jednotky do jedné. V roce 2016, kdy jsem byt „privatizovala“ se Prohlášení vlastníka vztahovalo k tomuto sloučenému bytu. Nyní chci byt rozdělit na 2 bytové jednotky (přesně tak, jak byly před sloučením v roce 1970). Stavebně se jedná jen o zazdění jedněch dveří, které vedou z garsonky do původního bytu a probourání zazděných dveří z garsonky na společnou chodbu domu, kde původně byly. • Na schůzi shromáždění mně všichni vlastníci podepsali souhlas s rozdělením bytu na 2 byty. • Počet vlastněných jednotek se sice zvýší, ale poměr společných částí se nemění. • Podíly (poměr společných částí ) ostatních 20 členů SV se nebude měnit. • Na Katastrální úřad (KU) pošlu žádost o zápis se změněným-novým prohlášením vlastníka, kde budou na mé jméno místo jedné bytové jednotky dvě.

Vše je zkonzultovano s právníky i se stavebním úřadem. Jediné, co je pro SVJ důležité je zápis do KN, který samozřejmě bude součástí dokumentace, kterou vložím do Archivu Městské části Prahy 4 – do složky našeho domu.

Děkuji vám, s pozdravem Anna

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.