Vložil Čmuchal (bez ověření), 14. Březen 2018 - 3:40

„…pro někoho luxus pro jiného je nutnost…“

A co byste soudu radil Vy za „spravedlivé“? Předpokládám, že míníte že by se stavbě bazénu někdo vzpíral a někdo by bazén chtěl resp. jak by se rozhodlo, pokud by někdo napadl rozhodnutí bazén postavit (1) na pozemku SVJ nebo na pozemku pořízeném SVJ (2) za peníze SVJ.

Dle Vás, je stavba čehokoli co není určeno k ochraně nebo zachování funkčnosti domu (jehož účelem je – podle mne, ale třeba se mýlím – bydlení?) v souladu s účelem? Myslíte si tedy, že bazén „pro někoho nutnost“ využije ten někdo k bydlení?

§9/1 ZVB podle kterého vzniklo moje SVJ říká, že čím se SVJ může zabývat je omezené. SVJ je „…právnická osoba, způsobilá vykonávat práva a zavazovat se pouze ve věcech spojených se správou, provozem a opravami společných částí domu (dále jen „správa domu“), popřípadě vykonávat činnosti v rozsahu tohoto zákona a činnosti související s provozováním společných částí domu, které slouží i jiným fyzickým nebo právnickým osobám…

Pokud tedy většina (mající samostatně IQ <100 a společně <70) se rozhodne, že chce pořídit bazén jako nutný doplněk klece s tamarískými opicemi, což považuje 40% hlasujících přítomných za „…nutnost…“ a přehlasovaní ne za „…luxus…“ ale za činnost o které SVJ vůbec nemá právo rozhodovat, pak se domnívám, že jde o SAKRA zásah „do podstaty předmětu jejich vlastnictví z hlediska účelu jeho využití.

Takže považuji za zcela asociální, pokud soudní pomatenci nechtějí zkoumat za jakým účelem se má v SVJ vybírat „výpalné“, či zda je „rozpočet na akci“ stanoven ne/správně.

Nesouhlasím tedy ani s názorem (http://www.portalsvj.cz/…o-a-zakazano), že chov opic lze podřadit pod SPRÁVU NEMOVITOSTI neboť na základě stejné dementní logiky je možné „odklonit“ příspěvky na SPRÁVU NEMOVITOSTI třeba na EIA o vlivu chodu SVJ na životní pohodu much poletujících okolo domu za bratru 0,5-mega. Fantazii jak sofistikovaně plundrovat finance členů SVJ s IQ <100 soudci meze nekladou…

Za domácí úkol si rozmyslete zda a jak se může klec pro opice nebo akvárko pro žraloka nebo větrná elektrárna na střeše nebo přístavba dalších bytových jednotek „nějak integrovat“ do společných částí domu tzn. aby jste se skrze hlasování hloupých stal investorem jejich „…nutnosti…“ žít na cizí účet.

© Čmuchal

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.