Vložil TN. (bez ověření), 11. Březen 2018 - 13:24

Pokud odešlete doporučeně dopis na adresu uvedenou v rejstříku (sídlo), postupujete správně. Dodejky netřeba, jsou nutné jen v případech, kdy opravdu musíte dokládat doručení. Většinou soudům stačí dokládat odeslání (tj. podací stvrzenka), např. u žalob o zaplacení.

Pokud předáte dopis předsedovi výboru a on vám na kopii stvrdí převzetí svým podpisem a datem převzetí (to je důležité, podpis by sice stačil, ale sám podpis není důkazem o datu doručení), postupujete také správně.

Pokud vám SVJ dalo najevo (stačí oznámení na nástěnce), že má jinou doručovací adresu, např. P.O.Box (vývěsku si vyfoťte) a pošlete dopis tam, postupujete také správně.

Pokud máte ve stanovách, že doručovat lze též e-mailem a pošlete své sdělení e-mailem, postupujete správně, u e-mailu je ale problém s prokázáním doručení, tj. pokud vám předseda neodepíše, že email obdržel, doporučuji dopis poslat doporučeně poštou.

Pokud něco sdělíte předsedovi ústně a máte dva svědky, je to také považováno za „doručení“, pokud zákon nepožaduje písemnou formu a stačí forma ústní. Jenže svědek může zapomenout, zapřít, umřít…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.