SVJ má nyní P.O. Box.

Vložil Výborný (bez ověření), 11. Březen 2018 - 12:50 ::

Dobrý den,

hrajeme si u nás na naschvály. Co uvedu samozřejmě nemáme ve stanovách ani jinde upřesněno: předal jsem předsedovi osobně vyjádření k SVJčkem zaslanému nařčení o údajně mém porušování stanov společenství a navíc jsem prý neplatič a socka (to již mi, asi z opatrnosti, řekl verbálně). Stanovisko mi, k těm svým nenávistným lžím, odmítl „mezi dveřmi“ dát (byl jsem za ním osobně, když bydlíme ve stejném vchodě). Když se ani po měsíci nic nedělo, řekl mi pak předseda, že až se vyjádří tak to bude, že prý moc spěchám, že sehnat k vyjádření ostatní členy výboru není tak jednoduché, jak si údajně já „Pepek Vyskoč“, myslím". měl jsem vztek, div jsem ho neinzultoval. jen jsem odešel, avšak ani po dalším měsíci ani po dalších urgencích jsem odpověď SVJ neobdržel.

Nakonec se mi šuškandou doneslo, že předseda roznesl, že písemné sdělení které jsem mu dal, jsem dal pouze jeho osobě ale NE SVJčku a proto mi na něj odpovídat nebude. A tak dlouho to bude vše protahovat, až lhůty propadnou (v můj neprospěch).

A šuškandou se mi doneslo také, že předseda, pokud to, co SVJ potřebuji sdělit odešlu „procesně“ nenapadnutelně, že chystá se tvrdit, že obsah zásilky je jiný, než tvrdím já. To už opravdu hraničí se sociopatií.

Mohl by mi někdo objasnit, kam a hlavně jakým způsobem mám adresovat své odpovědi, aby bylo případně i u soudu nezpochybnitelné, že co jsem zaslal, jsem zaslal skutečně osobě oprávněné jednat za SVJ resp. osobě povinné se k přijatému sdělení nějak právně postavit?

Mohu dále uvést, že v minulosti jsem adresoval zásilky (příkladně žádosti o podklady podle zákona o službách) na adresu společenství uvedenou v rejstříku společenstvích. Soused mi čerstvě sdělil, že SVJ má nově i PO-BOX.

  • je adresou společenství s právními účinky jen adresa v rejstříku NEBO jí může být i adresa PO-BOXu který si SVJ zřídilo?
  • jak zjistit adresu PO-BOXu, pokud ji společenství má? (dotaz na poště byl lichý: údajně nejsem člen statutárního orgánu a tak mi to neřeknou)
  • jak je to s doručením na adresu v rejstříku, která ale není skutečně fyzicky doručitelným místem (naše adresa z rejstříku určuje dům s několika vchody a pošťačka v minulosti věděla kdo je fyzicky předsedou SVJ a tak to jemu hodila do jeho schránky (případně mu do jeho schránky dala výzvu k převzetí). Skutečnou schránku pro společenství ale nemáme. Jestli tou schránkou s právními účinky může být nyní ten PO-BOX, to nevím)
  • jak mám prokázat (tedy pokud to musím já, jako odesílatel činit), že to co jsem zaslal, adresát nezpochybní? Např. že místo žádosti o podklady k vyúčtování jsem neposlal urážky a porno a jak o mně roznáší předseda…

děkuji Výborný

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.