Vložil TN. (bez ověření), 11. Březen 2018 - 14:46

Osobně se v praxi (občas šmejdím po obchodním rejstříku) setkávám s profesionálními předsedy, typicky jde o SBD (SBD Hlubina, SBD Krušnohor, SBD Praha, SBD Pokrok), realitní kanceláře, správcovská eseróčka (pohrobci OPBH).

Když zadáte do googlu „profesionální předseda“, tak i nějaké nabídky vygooglíte: http://www.ppmas.cz/…dseda-svj-11

Pokud se ptáte po fyzické osobě, která by se tímto vysloveně živila, tedy měla jako svou osobní specializaci nabízení výkonu profesionálního předsednictví a byla předsedou několika SVJ, tak jsem se s nikým takovým zatím nesetkal. A osobně si myslím, že by ani nešlo o lukrativní povolání, protože vlastníci nikde nechtějí členství ve statutárním orgánu SVJ dobře odměňovat, ale člen statutárního orgánu odpovídá celým svým majetkem za svoje chyby.

Když si promítnu, že bych měl takového profi předsedu dělat já, být tedy v domě přítomen (úřední hpdiny, neustálá pohotovost, nulové soukromí – být nonstop na telefonu vč. noci a dovolené), zajišťovat subdodavatelsky účetnictví, evidenci plateb, vyúčtování, údržbu domu, tak by moje odměna + DPH byla taková, že by ji žádné SVJ nebylo ochotno akceptovat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.