Vložil nový předseda výboru (bez ověření), 24. Únor 2018 - 8:33

Že „..Stanovy mohou určit možnost zastupování člena pouze jiným členem..“ mohou v rámci „smluvní svobody“ obsahovat stanovy SVJ neovládané SBD, ne pane TN?


Co lze mít vlastně ve stanovách? Jsme dům s 6-sti různě velkými skupinami, různě metrážních bytů. Od konkrétních vlastníků přišel požadavek pro naši příští hlasovací mašinérii a požadavek zní: odhlasovat jiné hlasovací kvórum a to takové, že

  • nejnižší hlasovací podíly se násobí koeficientem 0.92 pokud tendence jejich účasti od počtu 7.8% přítomných na shromážděních (máme jich 6 do roka) je stoupající. Toto pravidlo lze v budoucnu změnit pouze hlasovacím kvórem 76%-všech-členů-společenství současně s min 50% podílem skupin největších a nejmenších“.

Jsem předseda, ale požadavek je od jednoho člena skupiny která mne dosadila do vedení. Bohužel mi nějak nedochází k čemu takovéto pravidlo vede a ni za jakým účelem je požadováno. Nenapadá někoho, kdo by mohl být tímto pravidlem zvýhodněn a proč (domnívám se, že pravidlo zřejmě nějak super-sofistikovaně podchycuje osobní antipatie vlastníků tvořících hlasovací většinu).

A teď jde o to, zda vůbec lze po příkladu SBD takto chytře měnit silové podmínky v SVJ, jen proto, že silová situace pro schválení takového pravidla „je příznivá“.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.