Vložil Misme, 22. Únor 2018 - 9:50

Zdeňku II, děkuji za kultivované rozvinutí diskuse.

Domnívám se ale, že nemáte pravdu. K podpoře mnou dříve uvedené informace přidávám informaci přímo „od pramene“, tj. Ing. Jiřího Skuhry, CSc., který dříve figuroval na MMR v odboru bytové politiky a v době platnosti vyhlášky č. 372/2001 Sb. se poměrně hodně k problematice ve vztahu k neodborné veřejnosti vyjadřoval. (zdroj: https://www.svjaktualne.cz/…1UWBS0tlgLw/)

Dotaz:

Existuje nějaký předpis, který určuje minimální teploty v bytech v bytovém domě bez centrálního vytápění? Vytápění má každý byt vlastní např. na tuhá nebo plynná paliva popř. elektrické. V konkrétním domě dochází k tomu, že vlastníci topí pouze v jedné místnosti.

Odpověď:

Vnitřní výpočtové teploty vzduchu v místnostech bytu a komunikačních prostor bytového domu spolu s relativní vlhkostí vzduchu uvádí příloha č. 1 k vyhlášce č. 194/2007 Sb., kterou se stanoví pravidla pro vytápění a přípravu teplé vody, měrné ukazatele spotřeby tepelné energie pro vytápění a pro přípravu teplé vody a požadavky na vybavení vnitřních tepelných zařízení budov přístroji regulujícími dodávku tepelné energie konečným spotřebitelům. Vyhláška je podzákonným předpisem k zákonu č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií, v platném znění, který zmocňuje ministerstvo průmyslu a obchodu k vydání podrobnějších pravidel, než uvádí zákon. Pravidla s předpisem teplot v obytných místnostech (20 °C), předsíních a chodbách (15°C) a schodištích bytového domu (10 °C) platí pro vytápění prostor v domě obecně, bez ohledu na způsob vytápění (ústřední, individuální, lokální)…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.