Vložil nový předseda výboru (bez ověření), 20. Únor 2018 - 17:14

paní Magdo, já nejsem právník ani ústavní právník. Já jsem jen předseda s rozumem spíše průměrného člověka, ale bez vysokoškolského-právního vzdělání, a který za pár šestáků dělá práci na kterou nestačí ani leckerý JUDr.

Citovat z LZPS Vám jde, ale novelizaci pro §1179 NOZ nemáte. Že? Prostě nemáte a přesto „nejede vlak“. Alespoň v mém SVJ, kde většina chce abych to dělal tak, jak to dělám. Vědomě jsem prozatím nikomu nic neupřel, ale jak bych se aktuálně zachoval na požadavek dle §1179 by mělo být z mých příspěvků zřejmé.

Až tedy vyhrajete své pře, pochlubte se a já Vám budu upřímně blahopřát. Ale do té doby budu muset zastávat pro Vás poněkud nepochopitelné, zpátečnické a zjevně „lotrovské“ postoje a jednat budu NUCEN (né, že bych chtěl) tak, že ode mne v písemné podobě předmětné informace NIKDO z našich členů nezíská.

A věřte mi, že si přeji aby se našel někdo, kdo mi to „nandá“, někdo kdo se v mém SVJ bude se SVJ (které prozatím zastupuji) bude soudit. Peníze na souzení se, na znalecké proti-posudky, na právní konzultace já v rozpočtu SVJ mám nebo je tam vložím dodatečně formou mimořádného příspěvku na správu odhlasovaného tou většinou, která mne zvolila. Uvidíme kolik peněz a mentální energie do hry bude chtít vložit náš oponent (zatím takový není).


Ptáte se „v jakém a čím zájmu je, aby si vlastník nemohl pořizovat kopie z hospodaření se svým majetkem“.

paní Magdo, já nikdy neřekl ani nenapsal, že by vlastník toto právo neměl mít. Napsal jsem pouze, že na mnoha místech českého právního bahna je právo „nahlížet“ ODLIŠNÉ od práva „pořizovat si kopie“. Uvedl jsem příkladně zák. 372/2011 (§65). Pokud budete reagovat, tak prosím omezte nepřiléhavé odkazy na Ústavu či LZPS, které s problémem odlišení dvou práv dle mého názoru nijak nesouvisí. A i kdyby, já Vám to rozhodně nevyjasním. Oprávnění vrchnostensky to vyložit a vymáhat, má jen soudce a jeho biřici.

Prostě zargumentujte, proč by zrovna v NOZ mělo být právo „nahlížet“ TOTOŽNÉ s právem „pořizovat si kopie“ když ve všech ostatních oblastech českých právních předpisů, to jsou tato práva ODLIŠNÁ a prostě musíte je mít zákonem garantována obě?


Pokud vím „nezadatelná práva“ jsou v LZPS. Můžete mi uvést ten čl. LZPS který vám přiznává právo na „kopírování podkladů“ (nevidím analogii s právem nebýt mučen, být zbaven svobody, …apod). A pokud jej najdete, najděte prosím i odůvodnění, proč v předpisech nižší právní síly se opakovaně odlišuje právo „nahlížet“ od práva „pořizovat si kopie“.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.