Vložil Magda3 (bez ověření), 20. Únor 2018 - 10:36

Neděláte nic jiného, než blábolíte nesmysly. Samozřejmě že jde o můj majetek. Nikoli majetek SVJ. Samozřejmě, že mám právo rozhodovat o tom majetku a musím mít možnost kontrolovat, jak správce, který vlastníkem majetku vůbec není, plní pokyny spoluvlastníků a provádí správu cizího majetku.

Správce mi samozřejmě musí umožnit kontrolu MÉHO MAJETKU nikoli pouze formálně, ale tak, abych ho byla schopná kontrolovat i reálně.

Pokud jste spoluvlastníkem, je vaší povinností starat se o to, aby ostatní spoluvlastníci hradili své závazky. Neboť jejich závazky jsou i vašimi závazky. Nejde o žádné špiclování sousedů, ale rozumnou kontrolu vlastního majetku. A vy jste nepochopil ani to, co je to spoluvlastnit. A s tímto hendikepem se ještě necháte zvolit do čela výboru.

89/2012 Sb. § 159 (1) Kdo přijme funkci člena voleného orgánu, zavazuje se, že ji bude vykonávat s nezbytnou loajalitou i s potřebnými znalostmi a pečlivostí. Má se za to, že jedná nedbale, kdo není této péče řádného hospodáře schopen, ač to musel zjistit při přijetí funkce nebo při jejím výkonu, a nevyvodí z toho pro sebe důsledky.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.