Vložil Žofré (bez ověření), 15. Únor 2018 - 13:44

Zas jste měla slabou chvilku :-)

„nikoliv o Schwarzsystému“ – opět píšete jenom o něm? To je ta Vaše původní řeč. Byla jste někdy u toho když OIP vlítne na stavbu spolu s PČR a celní správou? Nikdo se ven nedostane dokud neprojde sítem (pracovní smlouva, pracovně lékařská prohlídka, poskytování os. ochraných. prac. prostředků (MONTÉRKY, helmy atd.), evidence pracovní doby, školení). Nevím, zda-li máte tu čest spolupracovat s firmami, které na Schwarz jedou, ale jsem v klidu, že drtivá většina si to nelajzne a ti velcí už tuplem ne. Krom sakncí, které jdou do milionu (a tím pádem se to opravdu nevyplatí), je pak totiž problém se získáváním zakázek…

„Přiznání se dělá každý rok – ano, s více než ročním zpožděním“ – to jsou ty Vaše znalosti účetnictví… Podáváte DP za celý rok a to do konce března roku následujícího, zpoždění tedy máte až 1. dubna. Socka, zdravka, pojišťovny běžně zasílají přehledy až v únoru, i začátek března. Na zpracování DP často zbývá měsíc. Finančák většinu DP zpracuje do května, následně se zaměřují na kontroly.

„firma rok a půl náklady od těchto švarcáků“ – viz výše, při kontrole bude postihován švarcák i firma, která vše doplatí vč. penále a pokuty za švarcpráci.

„koukněte třeba do OR na DIRS“ – a co tam mám vidět? Že je tam více lidí ve stejných monterkách? No a co? Také jsme je dávali našim zákazníkům a subkám – dobře fungující reklama. Máte vůči DIRS podezření na švarc? Hlašte to, vše ostatní jsou pouze domněnky.

„řekla bych, že těch info mám 100× víc, než vy:-)“ – to je tu jasné naprosto všem :-D

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.