Vložil JaVa, 13. Únor 2018 - 19:27

Konečně jsme se dozvěděli,že v domě existuje SVJ.Pokud nejste členem statutárního orgánu,tak se se svým problémem,obraťte písemně, nejprve na jeho předsedu a nezapomeňte nám napsat,co Vám sdělil.

Pokud nebude mít předseda zájem jednat,tak mu ukažte např.tento Judikát NS 28 Cdo 3372/2007

Částečná citace:

Společenství vlastníků jednotek je věcně aktivně legitimováno k podání žaloby na vyklizení společné části domu užívané třetí osobou bez právního důvodu. Rozhodnutí stavebního úřadu o povolení změny užívání společné části domu k nebytovým účelům nemá bez dalšího za následek ztrátu povahy prostoru jako společné části domu ve smyslu § 2 písm. g) zákona č. 72/1994 Sb. ve znění pozdějších předpisů.....

Lze tedy uzavřít, že žaloba na vyklizení předmětného prostoru je výkonem práva ve věci spojené se správou společných částí domu ve smyslu § 9 odst. 1 zákona, žalující společenství vlastníků je tudíž ve sporu věcně aktivně legitimováno, napadený rozsudek odvolacího soudu je tak z hlediska dovoláním uplatněných námitek správný, a proto dovolací soud dovolání podle § 243b odst. 2 části věty před středníkem o.s.ř. jako nedůvodné zamítl.

http://www.slv.cz/28Cdo3372/2007

http://www.slv.cz/22Cdo3281/2008

Hezký zbytek večera.JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.