Vložil Tony, 6. Únor 2018 - 16:21

Všechny zdravím.

Při čtení zprávy jsem se musel hořce zasmát. Zpráva je sice za rok 2016, za 2017 rok asi teprve bude. Situace se prý stále zlepšuje a tak se těším, že se konce soudu dožiji (je mi 70 ale číslo 21 let na str. 59 mě však vyděsilo).

Asi měsíc mám připravený (stále jsem váhal) tento příspěvek:

Pořádám soutěž o dobu trvání soudního řízení. Do soutěže se přihlašuji se žalobou na neplatnost usnesení shromáždění, která došla na KS ÚL 28.11.2012 (meritum – nahrazení „dohody všech“ většinovým hlasováním – šlo o různou výši příspěvků do 955…) . „Oslavili“ jsme tedy vloni již 5. výročí trvání. Proběhlo 7 jednání (stání nebo sezení?) a stále není konec. Co je však potěšující, že žaloba zatím nebyla zamítnuta pro nedůležitost, nicotnost, neurčitost, (ne)proporcio­nalitu, konkludentnost, prošvihnutý termín, nedostatečnou delegaci nebo legitimaci, porušení stanov nemělo závažné právní následky, nově ani pro přepjatý formalismus (skoro všechno uplatnil právník SVJ), nebo jiný důvod pro hození žaloby do koše. Možná, že vše ještě může nastat, když čtu některé zdejší rozsudky. Stále však věřím, že dobré mravy zvítězí nad vykutáleností „některých“ a že jsme alespoň trochu právní stát. Snad se vyplní to o božích mlýnech.

Těm, kteří házejí z různých důvodů dopředu flintu do žita – je potřeba se nedat, hájit svoje práva a peníze a nebát se jít do toho třeba i soudně. Nebát a nestydět se za označení – je to „hajzlík“, který nás dal k soudu, soudí se s námi se všemi už 5 let ap.

Ke konci roku 2017 uplynulo 1 859 dní. Vejdeme se do grafů za rok 2017? – vlastně tam ani nemůžeme být – tam jsou jen pravomocně skončená řízení ? T.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.