vypínání kotle přes noc

Vložil radka222222 (bez ověření), 19. Prosinec 2017 - 10:03 ::

Chtěla bych se vás zeptat, jestli vaše SVJ vytápí byty celodenně, nebo jako v našem SVJ na noc kotle vypíná. Dům je nezateplený, takže při mrazech přes noc dost klesne teplota. Průměrný věk vlastníků je cca 80 let. Družstvo od počátku (rok 1962) „šetřilo“ tím, že kotelník šel v deset spát, a zatopil až v šest ráno. Naše SVJ stále vypíná topení v deset večer a topit se začne až ráno. Odmítá zprovoznit noční vytápění, což pár vlastníků požaduje, protože by pak topení bylo drahé:-)Jen jako perličku uvedu styl komunikace: Ve svém bytě chci mít teplo, abych ho mohla užívat, a protože pracuji v noci, chci i v noci mít možnost topit. Odpověď člena výboru (85 let) – v noci je noční klid, má se spát.

Ten samý člen výboru – ve stanovách nic o tom, že se nesmí topení vypínat není. Já – ale v zákoně je, že mi nikdo nemůže bránit řádně užívat svůj byt. On – Stanovy jsou důležitější než zákon. Máte někdo taky tak šetřivé SVJ? Prosím neraďte, ať byt prodám, my, mladší 80 let, jsme zatím v naprosté menšině, ale (teď jsem hnusná)čas hraje pro nás a osazenstvo se dost rychle obměňuje.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.