Vložil Petr, 11. Prosinec 2017 - 14:11

„oprava střechy za 4,5 mil. Kč… SBD však podklady odmítlo ukázat s odůvodněním, že jsou jejich a že bych tomu stejně nerozuměl, což je asi pravda, ale jsem schopen se zorientovat a případně se poradit, strýc je stavební inženýr a má stavební firmu. V minulosti jsem krátce pracoval v bance, jsem schopen tedy posoudit úvěrovou nabídku i co do konkrétních parametrů úvěru“

Oprava za 4,5 mil Kč se mi zdá vysoká (což není podstatné, protože nevíme co vše je v položce). Předpoklám/doufám, že máte právo (jako člen SBD) doklady vidět nebo by vám měli dodat takové podklady, které můžete (se strýcem, kamarádem apod.) posoudit. Nevím do jaké míry je to vlastnictví SBD (snad že zpracování projektu nezahrnou do nákladů domu ?) U SVJ jsou doklady a podklady asi vymahatelnější.

Co máte ve stanovách o právech družstevníka a o tak velkých investičních akcích ? To přeci není jako zadat opravu v řádech „desetitisíců“. I když i v takových případech se jedinec těžko domáhá podkladů s odůvodněním div ne na obchodní tajemství.

Co ostatní vlastníci/členové SBD ? Investice za 4,5 mil. Kč je nezajímá ? Obraťte se na ně.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.