Vložil Misme, 13. Prosinec 2017 - 10:47

Kruppe, včera jsem vám dala mínus a teď koukám, jste v plusu. Nezbývá než reagovat, a to nejen na váš příspěvek, ale hlavně na ty plusovače. Lidi, OVĚŘUJTE SI INFORMACE!

Za prvé, označení zákona, na který se pravděpodobně odvoláváte je 67/2013 Sb. Překlepnout se může každý, ale kdo vám dal plus, je pro mne záhadou.

Za druhé, když už si dáte do titulku svého příspěvku vykřičník, měl byste se stejnou důrazností sám držet prst na tepu doby, tj. sledovat novelizace. To, co jste napsal, neplatí. Od 1. ledna 2016 platí novelizované znění, a to v případě povinnosti instalace skutečných měřidel nebo tzv. měřáků (tj. případ, který diskutujeme v tomto vlákně) ukládá postupovat v souladu s ustanovením § 6 odst. 2.

Za třetí si dovolím usměrnit úspěšnost vašeho příspěvku konstatováním, že toto ustanovení § 6 odst. 2 zákona č. 67/2013 Sb. jasně a srozumitelně sděluje, že …rozdělí se náklady na vytápění v zúčtovací jednotce za zúčtovací období na složku základní a spotřební. Základní složka je rozdělena mezi příjemce služeb podle poměru velikosti započitatelné podlahové plochy bytu nebo nebytového prostoru k celkové započitatelné podlahové ploše bytů a nebytových prostorů v zúčtovací jednotce. Spotřební složka je rozdělována mezi příjemce služeb úměrně výši náměrů stanovených měřidel podle zákona o metrologii nebo zařízení pro rozdělování nákladů na vytápění s použitím korekcí a výpočtových metod, zohledňujících i rozdílnou náročnost vytápěných místností na dodávku tepelné energie danou jejich polohou. To pak ale znamená, že žádné dělení nákladů na vytápění v zúčtovací jednotce za zúčtovací období na nějaké dílčí složky (tj. např. stálé/;-) nestálé platby) pro rozdělení do ZS a SS zákon nepřipouští a tedy ani žádné dohody na toto téma.

Howgh!

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.