vytápění

Vložil Ivas (bez ověření), 9. Prosinec 2017 - 5:15 ::

Dobrý den,

jsme bytový dům s 15ti bytovými jednotkami s vlastní výmě níkovou stanicí a bytovými kalorimetry. Dodavatel tepla nám od r. 15 začal účtovat kromě ceny za 1 GJ také STÁLÝ Měsíční Poplatek, který v našem případě činí za rok cca 32 tis. Kč.
Současný způsob rozúčtování pouze na ZS a SS vycházel z celkové fakturu za dodávku tep.energie a tudíž obsahoval i stálý měsíční poplatek.
Na Shromáždění jsme se dohodli, že z celkové platby oddělíme stálý měsíční poplatek

/ Ve stálé složce zákazník platí za připojení k soustavě zásobování teplem a za připravenost dodavatele kdykoliv dodat teplo. Výše stálé platby se liší podle nároků odběratele , obytný dům, ne jednotlivé byty, na okamžité dodávky tepla/

a tento poplatek rozdělíme mezi odběratele tepla stejným dílem, tedy každý odběratel uhradí 1/15 . a zbytek částky rozdělíme podle zákona o rozúčtování na ZS a SS s limity 20– 100% a že bychom tento způsob vyúčtování použili v roce 2019.
Argumentem pro toto rozdělení stálého měsíčního poplatku byla také skutečnost, že tento poplatek vzniká a je nám účtován bez ohledu na množství spotřebovaného tepla v GJ i bez ohledu velikost vytápěného objektu – součtu plochy bytových jednotek.
Tímto způsobem se na úhradě SMP podílejí všechny bytové jednotky rovnoměrně. Při součtu stálého měsíčního poplatku, ZS a SS se žádná z bytových jednotek nedostala pod hranici 20% nebo nad hranici 100%. průměru vypočteného za celý objekt z finální částky dodavatele tepla
Prosím o sdělení zda je možný použít tento způsob rozúčtování nákladu na teplo., kdy SMP rozdělíme mezi odběratele stejným dílem. ?

Dále vás žádám o vysvětlení pojmu „pohotovostní výkon otopné soustavy“ a jaké položky lze do tohoto pojmu započítat?

Děkuji za vaši odpověd
místopředseda výboru SVJ Mrštíkova, HK Ivas

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.