Vložil Petr, 11. Prosinec 2017 - 11:50

Se službami je to při centrálním vytápění tak, že na rozdíl od lokálního vytápění vlastníci s malou spotřebou platí i to, co protopí soused principem, že každého ohřívá každého (se strany, svrchu, se sdola). V tom mají vlastníci s lokálním topením výhodu, i když jsou také ohříváni sousedem. Na to ale nemají zákonodárci páky, mně se totiž poměr 70% ze spotřeby domu a 30% ze spotřeby dle měřičů zdá dost.

Pokud máte bytové vodoměry, tak platíte jen svou spotřebu, pokud někdo v domě neovlivňuje svůj vodoměr ve svůj prospěch nebo pokud někomu neprotéká záchod bez zaznamenání spotřeby. Někteří si nechávají i nakapat do vany, vše viz zdejší diskuse o spotřebě vody.

S popelnicemi je to tak, že jejich odvoz stojí stejně, i když jsou poloprázdné, když je jejich počet (kubatura) nadnesený. Každá obec má vyhlášku odhadu spotřeby množství odpadu na osobu.

Uklízečka uklízí stejně dlouho schody a průjezd bez ohledu na to, kolik po nich šlapalo osob.

Když byt prodáte, tak bohužel nedostane zpět svůj podíl na „příspěvcích“. Za každý měsíc to je asi víc, než zaplatíte za služby. Pokud někde mají zbytečné vysoké zálohy v poměru k zvelebování domu, nechává prodávající na společném účtu opravdu hodně peněz.

Prodej bytu (pokud prodáváte za reálnou cenu) zadejte jiné agentuře nebo ho prodejte sám přes internet (sreality.cz, bezrealitky.cz a pod).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.