Vložil Jirka Lunáček (bez ověření), 7. Prosinec 2017 - 11:56

Trochu nerozumím, co je cílem vašeho dotazu. Příspěvek končí větou " Děkuji za radu" … A poradit chcete v čem? Jestli má advokát pravdu, nebo jestli vám probůh něco nezamlčuje?

Jsem laik, takže je to názor laika, nikoli advokáta. Ale v u nás jsme to již několikrát za poslední 3 roky absolvovali:

  1. Zbytečně jste ztráceli čas nějakými upomínkami, jsou zbytečné, pokud nejste povinni to dělat dle stanov, jen to prodlužuje dobu, kdy čekáte na peníze. Rovnou jste měli zaslat výzvu dle §142a o.s.ř. a obratem = 8 den po odeslání, žalovat EPR.
  2. 23.10 AK poslala výzvu a proč jste návrh na EPR poslali až 23.11? Pokud se nemýlím, můžete žalovat již 8 den po odeslání výzvy. V případě nepřevzetí výzvy je tam nějaké mírné zdržení, z hlavy to nevím, jistě mě tu nějaký právník doplní.
  3. Pokud si EPR opravdu nevyzvedl, bude nařízeno jednání. Pozvánka a výzva k vyjádření je pokud vím už doručována SOUDEM tzv. fikcí. Tedy, buď se vyjádří a bude nařízeno jednání a tam pokud nepřijde bude dán rozsudek pro zmeškání nebo se ani nevyjádří a soud vydá rozsudek pro uznání.
  4. Všechno děláte správně a nemyslím, že se vlastník směje. Vše směřuje k tomu, že o byt přijde. Výnos se rozdělí mezi věřitele, ti zajištění + věřitelé s přednostním právem mají přednost. Dále se rozděluje dle pořadí přihlášených. Vy zatím nemáte ani rozsudek, natož exekuční titul. Jste daleko. Chce to vymáhat hned, bez zdržování. Ale i tam si nemyslím, že děláte něco špatně, za co by vás měl kdokoliv za cokoliv popotahovat.
  5. Pokud je dlužník chytrý, očekávejte insolvenci. Ta těmto filutům poměrně pomáhá, aby jim ani exekutor nic nesebral. Exekuce se insolvencí zastavuje. Když se vám tam objeví, nezapomeňte se k ní přihlásit. Výnos insolvence je 30–100% z dluhu. Dle toho co insolvenční soud schválí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.