Vložil JaVa, 5. Prosinec 2017 - 19:41

Zdravím paní Šebestová.

1)Kóje jsou součástí nebytové jednotky, určené k odkupu právnickou osobou SVJ a užívají je, spolu s předsedou i další tři spoluvlastníci, této nebytové jednotky.

V praxi to zřejmě bude znamenat,že po převedení celé nebytové jednotky na právnickou osobu SVJ,bude „pan přeceda a jeho tři kumpáni“,jako „bonus“ i nadále užívat tyto kóje,popř. i jiné právnickou osobou SVJ vlastněné,ale nevyužité sklepní prostory.Samozřejmě zdarma a po celkové rekonstrukci(in­stalace topení aj.),kterou svorně zaplatí všichni majitelé jednotek v domě.Mají to hošani, pěkně „ošéfované“.

2)Píšete,že tito „čtyři vykutálení členové SVJ“ vlastní spoluvlastnický podíl na společných částech domu ve výši 55 %.

Co na takovou „péči řádného hospodáře“, říká těch zbývajících 45%?Je jim to jedno nebo s tím odkupem všichni souhlasí?Cenu jednotky,si samozřejmě nemohou určit a odsouhlasit jakoukoliv,ale s ohledem na cenu nemovitostí v blízkém okolí.Doporučuji návštěvu obecního úřadu,kde by Vám měli cenu této jednotky, přibližně stanovit.

3)To,že jste před dvěma lety nabyla dojmu o důvodu(oprava fasády) navýšení příspěvku na dlouhodobé zálohy a nenechala jste o tomto účelu,výši a délce plateb do DZ, pořídit zápis, je bohužel chyba,na kterou nyní doplácíte.

Přeji hezký zbytek večera.JaVa

P.S.Nápad „Petr 87“,přijít s alternativním řešením,které bude levnější a tím i pro všechny členy SVJ výhodnější, je určitě lepší, než se soudit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.