Vložil JaVa, 5. Prosinec 2017 - 14:00

Ano, správcovská firma dělá účetnictví a zajišťuje servis všech potřebných řemesel. Výbor má 3 členy, kontrolní komise chybí. Výbor „pracuje“ zdarma.

Převzato z „okolobytu“:

„SVJ“ má v úmyslu koupit sklep ( je to nebytová jednotka v suterénu našeho domu o velikosti 107 m2,). Tato se skládá ze 3 místností ( 44m2, 20m2 a 19m2), chodby a koje( 10m2). Zde má být údajně mj.prostor pro sklepy vlastníků.

Předseda píše :

„Užívání prostoru vlastníky je bonus, který poskytne SVJ v případě nevyužití všech prostor – což bude v souladu s péčí řádného hospodáře o majetek ve vlastnictví SVJ.“

1)Komu doposud patří ty kóje, ve zmiňované nebytové jednotce?

1)Proč musí právnická osoba odkupovat tak velkou nebytovou jednotku?

2)Nestačil by pouze právnické osobě SVJ, pouze pronájem(za symbolickou cenu) některých místností této nebytové jednotky?

3)Co si váš předseda výboru představuje pod pojmem:„užívání prostoru vlastníky,jako bonus“?Neznamená to náhodou,že všichni vlastníci jednotek v domě to těm „čtyřem“ zaplatí a ti jim to pak budou za úplatu pronajímat?

Máte tam příliš mnoho neujasněných věcí.Vyžádejte si písemný doklad ,jak to má vše proběhnout ještě před konáním shromáždění!

Přeji Vám hezký zbytek dne.JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.