Vložil JaVa, 4. Prosinec 2017 - 17:49

Zdravím paní „Šebestová“.

Z Vašich doposud zveřejněných informací,o snaze nabytí nebytové jednotky právnickou osobou SVJ, za účelem získání prostorů pro archiv,kancelář, konání schůzí výboru SVJ a shromáždění vlastníků usuzuji,že se ti čtyři „vykutálení“spo­luvlastníci nebytové sklepní místnosti(o vel­.107 m2) zřejmě rozhodli zbavit odpovědnosti udržovat svůj majetek(dle § 1175/89/2012 Sb.,) v odpovídajícím stavu(píšete,že nezbytné náklady na úpravu neb.jed.se mají pohybovat ve výši cca.500 tisíc korun),přenést tuto povinnost na vlastníky všech jednotek v domě dle spoluvlastnického podílu,tedy i sebe,ovšem s tím rozdílem,že oni čtyři majitelé zdevastovaného sklepa na tom vydělají.

Váš pan „přeceda“,je zřejmě osoba na „svém místě“,když chce v budoucích prostorách právnické osoby SVJ,ještě zřídit pro členy výboru SVJ nějaké zvláštní „kóje“.Zřejmě proto,aby se navzájem „nepokousali“.

1)Nepíšete,kde se archivují dokumenty SVJ v současné době a ani to,kde se schází váš výbor(shromáždění vlastníků) nyní. Pokud se jedná o zcela nevyhovující prostory,pak může být činnost vašeho předsedy výboru i ostatních dotčených členů SVJ správná a v souladu se zákony.My to nevíme a Vy o tom nic neuvádíte.

2)Taky, zde od Vás chybí zcela zásadní informace, o prodejních cenách sklepních místností(za m2) v místě obvyklých.

Zkuste tyto informace doplnit.Děkuji a přeji Vám hezký zbytek dne.JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.