Pokuta za počet osob

Vložil Klarisa (bez ověření), 23. Listopad 2017 - 17:21 ::

Dobrý den,

přišel nám s manželem dopis od SVJ, že jsme údajně porušili zákon tím, že jsme v roce 2016 v únoru nenahlásili změnu počtu osob (zvýšení o +1 – změnu počtu osob SVJ zjistilo nějak? externě). SVJ nás nyní vyzvalo abychom zaplatili na účet SVJ 315× 50Kč za rok 2016 a 300× 50Kč za rok 2017 celkem 61.500 Kč. A dále, dokud údajně nenahlásíme tu změnu z r. 2016 tak bude pokuta opět narůstat.

Já vím, že jsem změnu výboru nahlásila – osobně jsem byla za bývalým členem výboru a předala mu podepsaný dokument s počtem osob v bytě. Nový (mstivý) předseda ale tvrdí, že žádný písemný doklad o nahlášení nemá a že mám své tvrzení dokázat. A říká, že chci li se obrátit na shromáždění, že mohu, ale nejen že to nemá odkladný účinek a že stejně nikoho nepřesvědčím, ale že do nejbližšího shromáždění naroste pokuta o dalších minimálně 200 dnů a poslední argument je, že poskytovatelem i tak je SVJ, které zastupuje kompetenčně předseda a nikoli spoluvlastníci na shromáždění.

Zákon o službách, dle pana předsedy SVJ uvádí, že příjemcem služeb je vlastník jednotky dle zákona upravujícího bytové spoluvlastnictví. Jako vlastníci jsme na katastru uvedeni 2 a proto nám podle předsedy SVJ bylo správně vyúčtováno 2× 30.750 Kč tzn. 61.500 Kč celkem.

Můžete poradit co dělat:

  • je pravda že příjemcem služeb se rozumí součet všech vlastníků bytové jednotky?
  • musíme SVJčku dokazovat, že jsme počet osob nahlásili,
    nebo musí SVJ dokázat nám, že mu informace nahlášena nebyla
  • bez ohledu na to, co jsme údajně nenahlásili – co znamená formulace „lze mít za to“ (§2/g/2) – často v bytě nebydlíme tzn. že na i více než 8-měsíců bydlíme jinde a z těch 4-měsíců pak v bytě bydlíme jen „na sřídačku“. SVJ ale bez debaty předpokládá, že tam bydlíme celý zůčtovací rok a samozřejmě oba spoluvlastníci…

Děkuji za rady, Klarisa

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.