Vložil clauvestr, 24. Listopad 2017 - 15:58

cit. "Můžete to dokázat (výpisem z účtu)..."
Samozřejmě, platím pravidelně každý měsíc.
------------------------------------------
cit. "Logika říká..." a cit. "Logika dále říká..."
Pěkný výklad a asi rozumím, co mi tím chcete říci. Mělo by mně vadit, že mi nedoložily podklady a kontrolu chtít.

Začíná to být opravdu z mé strany naprosto nepřehledné a nejasné. Sám vidíte, jaký je binec a nesmysly v zápisu ze shromáždění a v předpisu plateb vs. vyúčtování.
To proč se tady ptám je, že SVJ se mnou nekomunikuje a komunikuje pouze arogantní Správce(SBD). Zatím neumím spočítat správnost rozpočítání nákladů na teplo, vodu atd., ale jdu po jednoduchých hodnotách jako správnost hodnot odečtu měřidel vody a topení IRTN, výše zaplacených záloh atd., popř. po formalitách, které musí být na vyúčtování. Příště předpokládám také bude vyúčtování vadné.

1) Vyúčtování záloh na služby musí být správné a řádné, jen takové je splatné.
Slovo 'správné' je jaksi jasné, ale 'řádné' se domnívám znamená, že je srozumitelné a se všemi náležitostmi, včetně nejpozdějšího termínu doručení tj. 4 měsíce po doručení vyúčtování dle §7/1 ZoSL. Pokud takové není, není splatné ani zčásti a to i tedy v případě přeplatku či nedoplatku. Dívám se na to jednoduše. Mám naprostou pravdu nebo jen zčásti?

2) Sám teď vidíte, že moje vyúčtování není 'správné' (nezní na správnou částku), ale také není 'řádné', chybí hodnoty dle § 6/f v.269/2015 Sb. A to nemluvím o tom, že mi nedoložily podklady, takže vyúčtování, které si nemohu zkontrolovat je nepřezkoumatelné a tedy vadné. Když teď dostanu vyúčtování, kde bude vše v pořádku, je takovéto vyúčtování 'řádné' a je tedy splatné? Já se domnívám, že ne.

3) Nedoložily mi podklady, takže 1 pochybení a nárok na pokutu dle §13 ZoSL mám. Sám vidíte, že vyúčtování je vadné. Mám nárok na další pokutu za nedoručení bezvadného vyúčtování (pokuta od 1.9.2017)? Dá se takto ZoSL vyložit?

4) Co v praxi znamená věta v §7/3 ZoSL cit. "Finanční vyrovnání provedou poskytovatel a příjemce služeb v dohodnuté lhůtě, nejpozději však ve lhůtě 4 měsíců ode dne doručení vyúčtování příjemci služeb."? Že do této doby v souladu se současnou judikaturou musí být správné a řádné vyúčtování vyhotoveno. Pokud se takto nestane, tak to znamená, vrátit příjemci všechny zálohy, náleží příjemci pokuta dle §7/3 ZoSL (buď obojí současně nebo pouze jedno z nich) nebo zatím nikdo neví, jak s tím soudy naloží?

5) Teď máte poměrně dost informací, když byste to shrnul, jak tedy mám dál činit či jak byste činil Vy? Soudu se nebojím, protože by se také zjistilo, že Správce-SBD (má 40% v našem SVJ) měsíční zálohovy neplatí vůbec a svoje vyúčtování také jistě nezaplatil (má moc nad našimi financemi) a další skutečnosti. Mám požádat o vrácení zálohových příspěvků na služby a poté dle §1982 NOZ započítávat? Mám opatrně §1982 NOZ započítávat pokuty dle §13 ZoSL. Nebo nějak jinak?
Děkuji

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.